IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Commoció a França per la mort d'una noia de 22 anys que va trucar a emergències i com a resposta va obtenir burles

La jove va morir poc després a conseqüència d'una disfunció multiorgànica

La mujer no fue atendida por la operadora del Samu
La dona no va ser atesa per l'operadora del Samu | Cedida
 

El passat 29 de desembre, el Samu – servei d'emergència francès – va rebre la trucada d'una noia de Strasburg que es trobava extremadament malament i que sentia que «s'anava a morir». Segons el diari francès 'Le Monde', la resposta de l'operadora va ser ni més ni menys: «Ah, algun dia moriràs, això és segur».

  

Feia un any que havia sigut mare

La noia, que no donava crèdit a allò que estava sentint, va insistir en què tenia febre i molt mal d'estómac, i va implorar que l'ajudés. Però el Samu va tornar a fer cas omís, i l'únic que li van recomanar va ser que truqués als serveis mèdics del SOS.

Amb les poques forces que li quedaven, la jove va aconseguir posar-se en contacte amb els metges, que van acudir amb la màxima celeritat possible al lloc dels fets. Però ja era massa tard. La noia estava realment greu i finalment van haver de contactar amb el Samu, que aquest cop sí que va intervenir.

L'hospital no va poder fer res per salvar la seva vida

La noia va ser traslladada immediatament a l'hospital. Un cop allí, va patir dues parades cardíaques, i poc després la situació acabava desembocant en una «disfunció multiorgànica amb estat de xoc hemorràgic» que va acabar resultant letal per la jove i ja no es va poder fer absolutament res per salvar-la.

 

Sembla una història de ciència ficció, però malauradament és ben real. Els fets han causat una profunda indignació a França, i els familiars ja han denunciat al Samu i estan pendents dels resultats de la investigació.

 

I és que tal com diu la germana de la víctima, «algú que truca al Samu ha de ser salvat». Però el més greu de la qüestió no és això, sinó el fet que la treballadora es permetés el luxe de riure's de la noia i de fer uns comentaris tan tendenciosos i menyspreables. La ministra de Sanitat francesa també ha demanat explicacions sobre tot el que ha succeït.


Comentaris

envia el comentari