Imatge d'un tampó

Mor una noia de només 17 anys per un shock tòxic causat per un tampó

La jove va ser mal diagnosticada i li van dir que patia gastroenteritis

Maëlle, una jove belga de 17 anys va morir el passat dijous dia 9 de gener a causa d'un shock tòxic provocat per un tampó. Segons han informat mitjans del seu país, la noia va tornar del gimnàs el dilluns dia 6 al vespre i es va començar a trobar malament, amb febres altes, nàusees i vòmits.

En assistir al metge, el primer doctor que la va observar li va dir que eren símptomes de gastroenteritis, i la va enviar a casa. L'endemà, la noia va empitjorar i va començar a patir problemes de vista i tensió baixa. Una ambulància va anar fins al domicili familiar per a portar a Maëlle a un centre mèdic.

Un cop a l'hospital, la menor va entrar en estat de deshidratació profunda i la van traslladar a la unitat de cures intensives on els metges van diagnosticar-li un shock tòxic. Malauradament ja era tard i no van poder fer res per a salvar-li la vida.

Els seus pares denuncien una mala praxi per part del primer metge

Laurence, la mare de la jove ha insistit en el fet que s'ha d'informar el màxim sobre el tema perquè «la mort de Maëlle pugui evitar unes altres». En una entrevista a un mitjà belga, la dona ha explicat que «s'ha de tenir en compte el possible diagnòstic de shock tòxic», ja que considera que no es coneix prou malgrat «no ser tan estrany» i que en el cas de la seva filla hi havia hagut una mala praxi per part dels metges, ja que el diagnòstic inicial va impedir que la noia fos tractada com es devia.

A través de les seves xarxes socials, el pare de la menor també ha volgut dedicar unes paraules a la seva filla.  «El meu àngel, el meu orgull ha marxat a les estrelles. Tu que vas somiar amb viatjar pel món, estàs en un viatge molt llarg. Tantes coses que no vaig tenir temps d'explicar-te, tants projectes que volies fer amb i sense nosaltres, vas portar una vida alegre, tots et vam adorar, els teus amics adolescents i adults. Vaig aprendre molt de tu, la meva filla gran. Molts moments en els quals no viurem junts, però sé que ens estàs mirant i et quedaràs amb nosaltres en els nostres cors. T'estimem molt» escrivia el pare juntament amb una fotografia de la noia.

 

També et pot interessar...