Primer pla de Moisés Fuentes.

Mor amb només 37 anys el campió Moisés Fuentes després del seu últim combat

Moisés Fuentes va rebre un 'knockout' durant el combat celebrat el 16 d'octubre del 2021

Moisés Fuentes, excampió de pes mínim i pes minimosca de l'Organització Mundial de Boxa, ha mort amb 37 anys. Feia més d'un any que el mexicà lluitava contra les greus seqüeles del 'knockout' que va rebre durant un combat. La seva mort torna a tenyir de polèmica la boxa a Mèxic.

El 'knockout' o KO és la derrota que pateix un boxejador després de rebre un cop del qual no es pot aixecar. Això és el que li va passar a Moisés Fuentes durant la seva baralla amb David 'El General' Cuéllar l'octubre del 2021. El cop que va rebre li va provocar greus seqüeles de les quals mai no es va poder recuperar.

Foto de Moisés Fuentes.
Dol per la mort del boxejador Moisés Fuentes. | Xarxes socials
 

Durant les últimes hores, han confirmat que el boxejador Moisés Fuentes ha mort amb 37 anys, acompanyat de la seva família. Un cop especialment dur per a la seva dona, que ha estat al seu costat durant aquest últim i complicat any. La notícia ha provocat moltes reaccions a les xarxes socials.

De l'èxit a la tragèdia

El president del Consell Mundial de Boxa, Mauricio Sulaiman, ha anunciat la mort del boxejador mexicà a les xarxes socials. «Gràcies a Déu Moisés Fuentes ja està descansant en pau, un guerrer que va lluitar fins a l'últim sospir. El nostre condol a la família i amics».

També ha tingut una menció especial per «la seva dona, per la seva dedicació i entrega amb amor indescriptible durant aquest difícil any de patiment». Moisés Fuentes va disputar 33 combats professionals, dels quals en va guanyar 25. Tot i la seva sorprenent irrupció, en els últims anys va acumular una sèrie de derrotes.

Després d'una aturada de tres anys, el 16 d'octubre del 2021 va tornar al quadrilàter per disputar el que seria el seu últim combat. Va ser a Cancun, on es va enfrontar a 'El General', que en aquells moments feia 19 combats que era invicte. La seva set de victòria es va transformar ràpidament en una nit negra.

L'últim cop de la seva vida

Moisés Fuentes va néixer a la Ciutat de Mèxic fa 37 anys, i va debutar a la boxa professional el 2007, després de revelar-se com una jove promesa. Tres anys més tard, va aconseguir la glòria després de convertir-se en campió de pes mínim. Més tard, dos anys després, es va coronar amb el campionat minimosca de la boxa mundial.

Una sèrie de derrotes el van portar a baixar del 'ring', al qual va tornar l'any passat al combat contra 'El General' Cuéllar. Aquest dia va pujar al quadrilàter amb una armilla de lluentons i guants daurats, disposat a tornar al capdamunt de la boxa. Quaranta minuts després, el treien inconscient en llitera.

El combat va començar igualat amb un intercanvi de cops, però, a poc a poc, es va anar notant la manca de rodatge de Fuentes. A l'últim assalt tenia ja la cara aixafada i, gairebé sense forces, es limitava a mantenir la guàrdia. Va ser en un moment de distracció quan va rebre el cop fatídic.

Massa morts al 'ring'

El seu cos va quedar estès a la lona i els metges del recinte van intentar reanimar-lo sense èxit. El boxejador va abandonar el recinte en llitera, sense signes vitals, acompanyat per la família, pel camí de l'hospital. Allà van rebre la pitjor de les notícies. I és que els cops li havien causat un coàgul al cervell.

Foto del moment del KO a Moisés Fuentes.
El boxejador mexicà va patir un KO durant el combat. | AFP
 

El van operar d'urgència i es va salvar miraculosament, però, des de llavors, no va poder valdre's per ell mateix a causa de les seqüeles. Va passar un any internat en un hospital fins que aquest dijous va morir envoltat dels seus. Amb la seva mort desapareix un campió que va assaborir les mels de l'èxit.

Però la seva mort va més enllà de la tragèdia personal. I és que posa en dubte la seguretat dels combats a Mèxic. El setembre de l'any passat, la boxejadora mexicana de 18 anys Jeanette Zacaries va morir després d'un combat. Només és un exemple de les tragèdies recents que han tingut lloc al 'ring'.