Mor el pare, el fill i un gat per la inhalació de monòxid de carboni

L'animal, que va emmalaltir primer, podria haver servit per identificar la fuga de gas
El gat consola a la seva família | Fflickr

 

Tragèdia a Chistopol, un municipi de Rússia, després de la mort d'un pare, del seu fill i del gat de la família, a causa de la intoxicació per monòxid de carboni. Així ho van confirmar les autoritats russes, que van procedir a iniciar una investigació, després d'escoltar el testimoniatge de la dona i mare de les víctimes, la qual va trobar els cossos sense vida dels seus familiars.

Els fets van ocórrer el divendres passat, 15 de desembre, després que l'home, de 52 anys, truqués a la seva dona —que no es trobava a casa— per comentar-li que el gat semblava estar malalt. A mitja conversa, es va tallar la comunicació, situació que va estranyar a l'esposa, per la qual cosa es va apressar a arribar a la seva casa, on va trobar els cadàvers.

 

Els informes policials han confirmat que tant el pare com el seu fill, de 23 anys, van morir com a conseqüència d'una intoxicació de monòxid de carboni. No obstant això, a hores d'ara es desconeix el motiu pel qual el gas es va traslladar per l'extensió de l'habitatge, encara que tot sembla indicar que es va produir una fuga a la mateixa llar. 

Els riscos del Monòxid de Carboni

El Monòxid de Carboni, identificat com CO a la taula d'elements, és un gas que no desprèn olor ni té color, la qual cosa el converteix en molt perillós per a la salut humana. Pot causar greus malalties i fins i tot la mort. La substància química se situa al fum de la combustió que pot procedir d'automòbils, camions, canelobres, estufes, fogons de gas i sistemes de calefacció.

 

Aquest perillós gas, de fàcil producció, té el risc d'acumular-se en llocs que no compten amb una bona circulació de corrent ni obertura a l'exterior. Sota aquestes circumstàncies, una persona que inhali l'aire contaminat pot enverinar-se en respirar-ho, podent generar greus conseqüències que arriben a provocar la mort.

Comentaris