Un jove pare de 36 anys perd la vida en intentar salvar els seus dos fills

«Va morir com un heroi», assegura la seva esposa

Imatge d’una platja de Barmouth, on els serveis d’emergències es preparen per un rescat. Agost de 2016.
El pare, de 36 anys, va morir intentant rescatar els seus fills a la platja | Istock

Commoció generalitzada en conèixer la trista notícia del jove Jonathan Stevens, de 36 anys, que va perdre la vida intentant ajudar a dos dels seus fills, que estaven practicant paddleboard en una platja de Barmouth, a Gal·les, al Regne Unit.

Els petits, mitjançant crits, van demanar ajuda en ser arrossegats mar endins i el pare, que no va dubtar ni un sol instant, es va ficar a l'aigua per a tractar de socórrer-los. En aquest mateix moment el progenitor va perdre el control, la corrent va arrossegar-lo lluny de la platja i va acabar ofegant-se.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El moment del succés

El mort, Jonathan Stevens, va organitzar un dia especial amb la seva família en el qual van decidir anar a la platja a passar el dia, quan de sobte, aquest es va convertir en la pitjor dels seus malsons. Els seus propis ulls van veure com començava a pujar la marea i que els seus fills, amb motiu d'això, no podien sortir de l'aigua.

Ràpidament es va llançar a la mar per a rescatar als seus petits, que estaven en perill davant la forta marea. Gràcies a la seva intervenció va aconseguir salvar-los, però, per desgràcia, ell no va poder sortir de l'aigua i va perdre la vida.

El dramàtic succés s'ha conegut avui, però l'accident en si va succeir el passat 2 d'agost, segons informa ‘Metre’, quan Stevens passava un bonic dia en família a la platja amb els seus set fills. Dos d'aquests estaven practicant el conegut esport aquàtic del paddleboard i, quan les seves respectives taules es van allunyar de la resta del grup, entre crits i plors, els nens van començar a demanar ajuda. Un testimoni assegura que Jonathan va dir «són els meus fills, haig de fer alguna cosa» segons abans d'endinsar-se a la mar. Pocs minuts després, va ser el mateix pare el que es va veure amb problemes i va començar a demanar ajuda.

Per part seva, els dos nens van ser rescatats per dos banyistes que se situaven en el lloc dels fets. Alexander Hill, un oficial de la guàrdia costanera fos de servei que es trobava a la platja, afirma que va veure al pare entrar a l'aigua per a salvar als seus fills, però que, ràpidament, el seu cos es va allunyar dels menors.

En veure això, Hill va telefonar a emergències i va entrar en l'aigua per a acabar la maniobra i treure els menors. Primer va aconseguir arribar fins a la filla de Jonathan, a la qual va poder portar fora de perill a la riba. L'altre testimoni, Marcus Hewlett, va entrar en l'aigua i va aconseguir rescatar a l'altre nen que, una vegada situat a la riba, li va dir «gràcies, però necessito que trobis al meu pare».

Després d'aquestes paraules, Hewlett va dirigir la seva mirada cap a on li assenyalava el nen i va poder veure un cos surant en la mar: era el pare. Va tornar a la mar, va arribar fins ell, però ara Stevens ja no reaccionava. Stevens va ser transportat en l'helicòpter d'emergències a l'Hospital Gwynedd, en Bangor, i poc temps després de la seva arribada, va ser declarat mort.

«Va morir com un heroi»

És una realitat que la seva mort ha causat una gran commoció en les xarxes socials i milers de persones han donat suport, per mitjà de números missatges, a la seva família, que està molt afectada per la seva pèrdua: «Va morir com un heroi», ha declarat Laura Burford, la seva dona.

A causa del fort impacte que ha tingut la notícia, Mel Powman, una de les millors amigues de la víctima, ha creat una campanya de donacions dirigida a ajudar econòmicament a la família de Stevens i ha estat tot un èxit. «Tots estem pensant en tu en aquest trist moment. Molt d'amor» ha escrit Powman a la descripció de la pàgina dedicada a les donacions.


Comentaris

envia el comentari