Mor el periodista català Joan Corbera Segura per un càncer als 45 anys

Va dedicar tota la seva vida a la professió periodística, i va rebre diversos premis

Imatge d'arxiu del periodista Joan Corbera
Imatge d'arxiu del periodista Joan Corbera | CatalunyaDiari.cat

El periodista català Joan Corbera Segura ha mort aquest dijous de matinada, víctima d'un càncer amb 45 anys, segons ha informat la seva pròpia família. Corbera, nascut a Granollers, es va especialitzar a informar de la política econòmica, laboral i infraestructures, i va treballar, entre altres, per a 'Europa Press' a Barcelona, i també per al diari 'Expansión' a la capital catalana i a Madrid. 

Una vida dedicada al periodisme

A més, també va ser director de comunicació de la Cambra de Comerç de Barcelona, on va participar en el llançament del Club Cambra l'any 2011, i director de comunicació i relacions institucionals del Gran Teatre del Liceu, on va fundar la revista d'òpera 'Obertura' el 2014. A més, també va col·laborar amb diversos mitjans de comunicació, entre els quals destaquen Onda Cero Navarra, 'El Temps', Ràdio Estel. 

A més, abans de la seva mort col·laborava amb el programa 'Converses' de la cadena COPE Catalunya i Andorra, i amb el diari 'ABC', on publicava algunes columnes d'opinió. 

Joan Corbera es va llicenciar en Dret per la Universidad de Navarra, i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Des de l'any 2002, va ser professor de comunicació a la Universitat Abat Oliba CEO, a la Universitat Ramón Llull, a la Universitat Internacional de Catalunya i a la Universitat de Barcelona, des d'on dirigia un Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Corporativa. 

El periodista català va rebre diversos premis al llarg de la seva vida, com el Cirera i Soler d'informació laboral l'any 2000, el Persona i Democràcia-Logístic d'informació logística l'any 2009, i el del Col·legi de Periodistes l'any 2012, per la sala de premsa virtual de la web de la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Amb tot, el seu llibre, 'Gaudí', va guanyar el 2003 el segon premi que el ministeri de Cultura atorga al millor llibre d'art de l'any anterior. Es tractava d'una edició editada per Carroggio, que tractava les construccions de l'arquitecte, amb textos de Corbera, fotografies de Joaquim Camp i pròleg de l'escultor de la Sagrada Família, Etsuro Sotoo. 


Comentaris

envia el comentari