Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manel Fanlo, l'any 2019, rebent la samarreta signada amb què l'Espanyol el va homenatjar

Mor l'estimat periodista esportiu Manel Fanlo

Cap de premsa i ànima comunicativa de l'Espanyol, Fanlo va ser també un referent del periodisme esportiu a TV3 i 'Mundo Deportivo'

Matí de dol a l'espanyolisme i al futbol català aquest dilluns. S'ha conegut públicament la mort de Manel Fanlo, periodista, cap de premsa i representant de l'alè del RCD Espanyol als mitjans de comunicació des dels anys noranta. Fanlo, que va ser un referent periodístic durant dècades, ha traspassat aquesta matinada als 68 anys.

Pioner en la comunicació institucional i la política comunicativa de l'Espanyol, Fanlo va ser un professional molt estimat a l'entitat blanc-i-blava. L'any 1989 va deixar la seva empresa privada i va començar a exercir de Director de Comunicació al club, un càrrec que era tan sols la base de tot allò que va fer. L'any 1994 va sortir del club per integrar-se a TV3, però mai se'n va desvincular completament. De fet, el reconegut eslògan i documental 'La força d'un sentiment' és de la seva obra.

El RCD Espanyol ha estat, precisament, qui ha informat del traspàs de Fanlo. En una piulada feta entre la una i les dues del migdia, el club lamentava «profundament» la pèrdua d'una «persona molt estimada per tot l'espanyolisme». De fet, l'any 2019, arran de la classificació del club a les competicions europees, l'àrea de comunicació va voler homenatjar Fanlo, en un acte que encara és recordat.

Una trajectòria periodística lligada a l'Espanyol i a l'anàlisi de l'actualitat

Fanlo va col·laborar a la Televisió de Catalunya, on, entre altres, va editar el programa 'Hat-Trick Espanyol'. Va començar la seva trajectòria professional a 'Diario Femenino' i la va seguir a 'Mundo Diario' i '4-2-4', però sobretot, va ser una de les plomes més reconegudes a 'Mundo Deportivo'. Al rotatiu, Fanlo hi va col·laborar diversos anys, amb bitllets d'opinió que dedicava a l'anàlisi de l'actualitat del club periquito.

La seva perspectiva i la seva acció eren sàvies, experimentades i compromeses amb l'Espanyol. Tant és així que al club li va dedicar el llibre 'Hem fet 100 anys' l'any 2000, el del centenari del club, i la trilogia 'Les històries més insòlites'. Des de 'Catalunya Diari' volem transmetre a la família el condol i oferir una abraçada pels éssers estimats de Manel Fanlo.