Imatge arxiu SEM

Mor un pilot en estavellar-se amb el seu planador a la Cerdanya

L'aeronau acabava de sortir de l'aeròdrom de la Cerdanya, i es desconeixen les causes del sinistre

Una persona ha perdut la vida aquest dissabte en un accident aeri que ha tingut lloc a la zona sud del Puigpedrós, a la comarca de la Cerdanya. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, els fets han tingut lloc cap a les 17.14 hores, quan el cos ha rebut un avís de l'aeròdrom de la Cerdanya, que  informava de la pèrdua de comunicació amb un planador d'una sola plaça. 

L'aeronau acabava de sortir de l'aeròdrom de la Cerdanya

L'aeronau havia sortit del mateix aeroport una estona abans, i no se sabien les causes de la desaparició. Immediatament, es van activar dues dotacions dels Bombers, una terrestre i una aèria, que han aconseguit, en col·laboració amb els efectius del GRAE Muntanya, localitzar el planador cap a les 17.30 hores. 

Els Bombers han aterrat a uns 2.000 metres d'altura,  just a la zona nord del refugi Malniu, aproximadament uns 50 metres del lloc on havia caigut l'aeronau, i han trobat el cos sense vida del pilot. Els equips d'emergències treballen ara per identificar la persona, i poder realitzar l'aixecament del cos. A banda, els Mossos ja han obert una investigació per esbrinar les causes exactes de l'incident, i Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla AEROCAT. 

També et pot interessar...