Foto de les taules parades d'un restaurant.

Es mor, li roben la targeta i es gasten 4.000€ en sopars i hotels de luxe a Catalunya

La dona feia temps que havia mort

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns quatre persones a la Pobla de Mafumet, al Tarragonès, com a presumptes autors d'un delicte continuat d'estafa.

Els arrestats, d'entre 20 i 37 anys, haurien fet servir de manera continuada la targeta bancària d'una persona morta, amb què haurien efectuat compres per valor de 4.430 euros.

La filla va denunciar càrrecs bancaris

La investigació pels fets es va iniciar quan la filla de la difunta va denunciar que s'estaven efectuant càrrecs bancaris a una de les targetes de la seva mare que encara es trobava activa.

Els agents de la comissaria de Reus, al Baix Camp, van iniciar, llavors, el seguiment de les operacions fins a localitzar els autors a la Pobla de Mafumet, al Tarragonès. Es tracta de quatre persones d'entre 20 i 37 anys que feien servir la targeta de manera continuada i amb què havien efectuat compres d'una gran quantitat de diners, una xifra de 4.430 euros.

Segons fonts policials, els estafadors es movien per diferents localitats del Camp de Tarragona per dificultar la seva identificació i haurien fet compres fraudulentes en establiments de restauració, centres d’estètica, de telefonia mòbil i d’hoteleria. A més, en alguns locals també van deixar sense pagar factures de serveis contractats.

Els Mossos d'Esquadra van acabar detenint els presumptes autors el passat dilluns en una casa ocupada del municipi de la Pobla de Mafumet.

Aquest dimarts, 30 de maig, han passat a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona. Ara la investigació continua oberta per esbrinar com van aconseguir la targeta i si poden estar implicats en altres estafes similars.

Els delictes d'estafa, cada cop més freqüents

No han estat poques les vegades que els Mossos d'Esquadra han alertat de la freqüència en què es produeixen delictes d'estafa amb targetes bancàries a Catalunya. I sobretot, el que es coneix com les ciberestafes, que es tracta de la manera més habitual actualment de fer-se amb els teus estalvis.

A través d'una piulada, els Mossos han advertit de les estafes de les quals podem ser víctimes si facilitem les nostres dades personals i bancaries a tercers.

Recorden, a més, que cap organisme mai et demanarà les dades i que, si se sospita d'algun missatge, el millor serà posar-nos en contacte amb l'entitat real.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!