Primer pla del pilot Jesús Plaza mig somrient.

Mor sobtadament el reconegut pilot Jesús Plaza: «Estem en xoc»

Era membre de la comissió de trial de les federacions espanyola i internacional de motociclisme

El món del motor perd Jesús Plaza, pilot en actiu que ha mort a Madrid amb només 52 anys. Jesús era un pilot de renom mundial, ja que pertanyia a la Comissió de Trial de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM). També formava part de la federació espanyola.

Jesús era un amant del motociclisme de muntanya, i especialment de la modalitat Enduro. De fet, practicava aquesta disciplina de manera assídua en competicions regionals, nacionals i internacionals. La seva mort ha causat un gran dolor entre els seus companys del motor.

Segons ha revelat la Federació Internacional de Motociclisme, Jesús Plaza va morir víctima d'un infart. L'entitat ha mostrat la seva consternació i ha destacat la trajectòria d'aquest «pilot apassionat per les motos». El motociclisme espanyol s'ha sumat al dol per la mort de Jesús Plaza.

Jesús va morir sobtadament

Jesús va disputar nombroses carreres tant a escala autonòmica, com al Campionat d'Espanya i als International Six Days Enduro. A l'última edició del certamen internacional, va formar part de l'equip de la federació espanyola. També era un amant del trial i formava part de les federacions espanyola i internacional.

Fotomuntatge del pilot Jesús Plaza.
Jesús Plaza era un apassionat del motor. | CatalunyaDiari
 

«Avui ens hem aixecat amb una trista notícia que ens ha deixat en xoc, la mort de Jesús Plaza Freyer», així anunciava la federació internacional la mort del pilot. Jesús va morir sobtadament amb 52 anys la tarda del 26 de desembre, a causa d'un atac de cor sobtat.

Jesús va començar a trobar-se malament dilluns a la tarda i va ser portat a l'hospital amb símptomes d'un infart. Els metges van intentar revertir la situació, però ja era massa tard i només van poder confirmar la seva mort. Sempre serà recordat pel seu tracte afable amb els altres i la passió per tot allò que feia.

Els seus companys el recorden

Todotrial ha recordat la figura de Jesús, encara commocionats per la pèrdua d'un pilot tan valuós. Han destacat «el seu tracte amistós, cordial, proper» i que «sempre compartia el seu amor per l'esport». També recorden que sempre intentava ajudar els altres en tot el que podia.

La trajectòria de Jesús Plaza va començar als anys vuitanta i noranta, al Moto Club Cañada. Allà va conèixer Manuel Casado, que aleshores dirigia el club i que ara presideix la Reial Federació de Motociclisme d'Espanya. Va participar en els campionats de Madrid i a escala nacional.

Primer, va estar vinculat a l'esport com a pilot i, després, va compaginar la competició amb la seva participació en diversos organismes. Des dels seus càrrecs a les federacions va procurar sempre promocionar l'esport que estimava amb bogeria. «Solucionava els problemes i conflictes de la manera més justa possible», recorden.

Pilot i enginyer

El que li agradava més a Jesús era agafar la moto de muntanya i sortir a recórrer llargues distàncies a través de paratges naturals. I és que, a més a més del motor, la natura era la seva altra gran passió. Quan el trial va evolucionar a terrenys més curts i difícils, va canviar la disciplina per l'Enduro.

Foto del pilot Jesús Plaza.
Jesús era membre de la Reial Federació de Motociclisme. | RFME
 

Aquesta disciplina compta amb recorreguts més llargs, com a ell li agradaven, i s'hi va aficionar. Va poder complir el seu somni de competir a la carrera dels Sis Dies, que va completar amb èxit. A més, Jesús compaginava el motor amb la seva feina a la companyia que ell mateix havia fundat com a enginyer.

Alderán Control & Sistemas, a Colmenar Viejo, es dedica bàsicament al disseny de sistemes industrials. Amb això va unir dos mons que l'enamoraven, el del motor i el de l'enginyeria. Entre altres coses, va provar un microxip per millorar el comportament de les motos de trial a llargues distàncies.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp