Mor Stephen Hawking als 76 anys

El conegut científic britànic ha mort a la seva casa, a Cambridge

Stephen Hawking en una imagen de archivo.
Stephen Hawking en una imatge d'arxiu. | Cedida

El conegut astrofísic britànic Stephen Hawking ha mort als 76 anys. Ha estat a casa seva, a Cambridge, la matinada d'aquest dimecres 14 de març tal com ha informat la seva família en un comunicat. Al document que han fet públic, els seus fills han assegurat que ha estat un «gran científic» i un «home extraordinari», la feina del qual perdurarà en el temps.

«La seva valentia i la seva persistència, com també el seu humor i la seva brillantor van inspirar gent de tot el món. L'enyorarem, sempre», han afegit membres del seu cercle més íntim en el comunicat. 

Els seus grans descobriments  

Els seus treballs més importants van consistir a aportar, juntament amb Roger Penrose, teoremes respecte a les singularitats del temps i de l'espai, en el marc de la relativitat general i la predicció teòrica que els forats negres emetrien radiació,​ la qual cosa es coneix avui dia com a radiació de Hawking. 

L'astrofísic és considerat una de les ments més influents de l'era moderna. Entre les seves aportacions en l'àmbit de la ciència, una de les més conegudes és la teoria del big bang, amb la qual va poder relacionar la relativitat amb l'espai i el temps, alhora que va indicar que aquests tindrien un principi al big bang i un final als forats negres. 

A més, va voler continuar profunditzant en la mateixa línia i va demostrar que els forats negres no són completament negres perquè la radiació que desprenen pot provocar el seu canvi de color. Fins i tot, podrien evaporar-se o desaparèixer en casos específics. El britànic, que també és considerat com un gran deixeble del físic Albert Einstein, va arribar a demostrar que l'univers no té límits dins del temps imaginari. 


Comentaris

envia el comentari