Mor un submarinista francès mentre bussejava al cap de Creus, a Cadaqués

L'home, de 46 anys, ha patit una aturada cardiorespiratòria durant una immersió a l'illa de Massa d'Or

Imatge d'arxiu d'un submarinista
Imatge d'arxiu d'un submarinista | Cedida

Un submarinista va morir el divendres 21 de setembre al matí mentre bussejava a l’illa de Massa d’Or, dins del parc natural del Cap de Creus, a Cadaqués, a la comarca de l’Alt Empordà. La víctima és un turista francès de 46 anys. L’home va patir una aturada cardiorespiratòria, mentre feia la immersió, que li va causa la mort.  

L'home va poder ser traslladat a terra però els serveis mèdics no van poder reanimar-lo un cop ja era fora de l'aigua. Arran de l'accident mortal, la unitat aquàtica i la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra han obert diligències per tractar d'esbrinar els detalls de la mort.    

Illa de Massa d'Or, un lloc freqüentat per submarinistes 

L'Illa de Massa d'Or és un espai protegit dins del parc natural marítim-terrestre del cap de Creus. Coneguda també com a Sa Rata es troba, dins del terme municipal de Cadaqués, a uns 705 metres davant de la zona més a l'est del cap. És per això que és el punt més oriental del territori català. 

Imatge de l'illa Massa d'Or, al cap de Creus
Imatge de l'illa Massa d'Or, al cap de Creus | Cedida

 

Per la seva riquesa en fauna i flora marítima, és una zona habitual per practicar-hi submarinisme. Tot i això, és molt difícil  bussejar en aquesta illa a causa dels forts corrents que hi ha i a la profunditat de les aigües.  

2 persones van morir ofegades a l'Alt Empordà 

Dos homes es van ofegar a les aigües de l'Alt Empordà a final del mes d'agost. El primer ofegament va tenir lloc el 23 d'agost a la localitat del Port de la Selva. La víctima de 78 anys estava bussejant a pulmó quan va començar a sentir-se malament. A l'home, després que la seva família avisés els serveis d'emergència, se li van practicar les maniobres de reanimació càrdio-respiratòries a una barca de Salvament Marítim sense èxit. 

Un turista francès de 68 anys també va perdre la vida el 24 d'agost, aquest cop mentre nedava a la platja de Canyelles Petites de Roses. Un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va treure la víctima de l'aigua inconscient, però igual que en el cas anterior, no va poder fer res per reanimar-lo i evitar una nova víctima mortal a les platges catalanes.


Comentaris

envia el comentari