Mor el ‘Tato’ de Penelles, un dels personatges més carismàtics d’’El foraster’

Quim Masferrer ha lamentat la seva pèrdua a les xarxes socials: «Bon viatge amic»
Quim Masferrer entrevistant al 'Tato' al 'Foraster' | TV3

'El foraster' ha estat un dels grans èxits televisius de TV3 en els darrers anys. L'humor de Quim Masferrer i els particulars veïns dels pobles que ha visitat per tot Catalunya han acabat conquistant els teleespectadors. «Sou molt bona gent», diu en cada programa el presentador, una frase que ja s'ha convertit en un clàssic del programa i que, a vegades, és absolutament certa.

 

Un exemple d'això era en Joan Mata Pijuan, conegut com el 'Tato' de Penelles. Un home que residia en aquest petit poble de la Noguera de poc menys de 500 habitants i que gairebé compta amb més grafitis que veïns. Precisament, una d'aquestes obres d'art és la cara d'aquest home que acaba de morir amb 88 anys, segons ha anunciat el mateix presentador d''El foraster'.

 

 

Un home molt estimat al poble

El 'Tato' era molt estimat al poble i als voltants per la seva bondat, la seva humilitat i el seu caràcter, que també va enamorar els espectadors del programa de TV3 i al mateix Quim Masferrer. Amb el seu bastó, la seva boina i el seu caliquenyo a la boca, va acompanyar el presentador per tot el poble fins a ensenyar-li el gran grafiti que van pintar en el seu honor al Festival GraGra i que ha estat un dels més fotografiats.

 

Imatge del grafiti del 'Tato' de Penelles | Cedida

 

De fet, la popularitat del 'Tato' no només es queda a Catalunya. El passat mes de maig, aquest veí de Penelles ja va ser protagonista del programa 'Volando voy' de Cuatro. Jesús Calleja va anar al poble i va estar parlant amb ell i el va portar en helicòpter a donar una volta per la Serra del Montsec. No obstant això, el capítol encara no s'ha emès. Està previst que s'emeti en la nova temporada que està a punt de començar. El 'Tato', però, ja no ho podrà veure.

 

El 'Tato' volant en helicòpter amb Jesús Calleja | Cuatro