El descuit d'una jove de 15 a la banyera que ha acabat amb la seva vida

El seu pare llança un missatge als fabricants de mòbils i declara la guerra als carregadors «no oficials»

Banyera
La jove va decidir carregar el mòbil mentre es banyava | PIXABAY

La tecnologia mata, a vegades. Diversos joves han mort ja en explotar els seus telèfons mòbils molt a prop seu. Però la mania de posar els dispositius sota el coixí mentre dormim o emportar-nos-els a la dutxa continua sumant tragèdies. Aquesta vegada el drama arriba a França, on Tiffenn, una jove de 15 anys, ha mort electrocutada pel seu 'smartphone' aquest diumenge mentre es feia un bany a casa seva, a Marsella.

Tiffenn volia relaxar-se però no va poder evitar deixar el mòbil. El va endollar perquè es carregués, molt a prop de la banyera, sense saber que li acabaria caient dins l'aigua, sobre el pit, causant-li una aturada cardiopulmonar que no podria superar, tot i ser atesa pels bombers i evacuada immediatament a l'hospital. L'autòpsia confirmaria la mort per electrocució.

Els laments dels amics

«Sabem que no hem de carregar el nostre telèfon quan ens banyem», explica l'amic del germà bessó de Tiffenn. Però, seguidament, s'autoadona de l'error: «Però tota la nostra vida és al nostre telèfon mòbil, a les xarxes. No podem viure sense ell, fins i tot quan anem al bany». Una realitat que ha acabat amb la vida de Tiffenn i que deixa la seva família destrossada.

El seu pare, Serge B, assegura haver alertat la seva filla del perill, com tants altres pares que intenten evitar que els adolescents s'emportin el mòbil al bany per escoltar música, mirar pel·lícules o xatejar amb els amics. «Tinc tres fills i cada dia és una guerra contínua per advertir-los que no s'han d'endur el seu telèfon al bany», lamenta. Però els seus avisos no han pogut evitar la tragèdia i ara Serge llança també un clar missatge als fabricants de telèfons mòbils.

El crit desesperat del pare

El pare de la menor ha llançat una crida als fabricants de telefonia perquè no es produeixin més tragèdies com la que s'ha endut la seva filla. «No entenc que es venguin telèfons a 1.500 euros i que no siguin capaços de posar-hi un fusible», ha lamentat l'home a televisió, visiblement desesperat. Serge demana als fabricants de telèfons que imaginin una solució per evitar accidents elèctrics fatals com el d'aquest diumenge a casa seva.

Guerra als carregadors 'low-cost'

El pare de la víctima ha volgut també mostrar el seu disgust amb l'existència dels carregadors «no oficials» que es troben al mercat, més assequibles econòmicament parlant, però que no compleixen ni respecten la normativa de seguretat.

«Un carregador costa de 15 a 20 euros; és car per a un adolescent. Per això els joves opten pels que valen 4 o 5 euros. I aquests carregadors no s'haurien de vendre. Tiffenn està morta per culpa d'això», explica Serge, molt afectat.

El cert és que les xifres espanten. A França moren cada any 40 persones per electrocucions semblants. L'última era una nena de 10 anys, morta en circumstàncies similars a Tiffenn. Ara el pare de la jove lluita per crear una associació que es dediqui a alertar els joves d'aquest gran perill perquè no es donin mai més drames com el que ara mateix li toca viure.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari