Un vehicle de la policia i una ambulància en un accident de trànsit

Nova víctima per accident laboral a Catalunya: Mor un jove de 28 anys

La víctima mortal, la tercera de la setmana per culpa d'un accident laboral, ha quedat atrapada entre la runa en l'accident, produït en una pedrera de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell

Setmana fosca pel que fa als accidents laborals a Catalunya. Aquest dijous al matí s'ha produït el cinquè accident de la setmana patit per un treballador, en aquest cas també mortal. És la tercera mort de la setmana, i la vuitena en menys de tres mesos. La víctima mortal és un home de 28 anys que ha perdut la vida en una pedrera de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell.

Els Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell han estat alertats aquest matí per un despreniment de terres a les instal·lacions. Els treballadors i els responsables de la pedrera no localitzaven un dels treballadors. Al lloc, situat al quilòmetre 170 de la carretera C-14, s'hi han traslladat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, tres patrulles dels Mossos i l'helicòpter i unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Bombers han hagut de retirar sorra per rescatar el cadàver

Els bombers han continuat la recerca retirant la sorra, en un terreny inestable, i poc després han localitzat el treballador, veí d'Oliana. Els serveis sanitaris n'han confirmat la mort. Agents del grup d'investigació es troben realitzant l'atestat i posaran els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell i del departament d’Empresa i Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

El tercer mort en cinc accidents laborals aquesta setmana

La mort del jove treballador de 28 anys és la tercera de la setmana. El dilluns dia 2 d'agost van morir dos homes, també joves, arran d'accidents. Un operari de carreteres va morir atropellat a l'autovia A-7 de Reus per un conductor. L'home va quedar atrapat entre el camió del servei de manteniment i el vehicle conduït pel responsable de la mort de l'home. 

A la Cerdanya, a Bellver, un altre home va morir en esfondrar-se la teulada d'una nau serradora en què treballava, també, fent un servei de manteniment. L'home tenia 39 anys, i els cossos d'emergència el van trobar precipitat. No va poder sobreviure tot i l'actuació del SEM.

A més, aquesta matinada s'ha produït un altre accident laboral en una empresa situada al polígon industrial d'Ascó, a la Ribera d'Ebre. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, un treballador ha quedat atrapat  en una de les màquines de l'empresa. El SEM han enviat dues dotacions fins al punt de l'accident laboral. L'empleat ha estat traslladat d'urgència fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Segons ha confirmat el servei d'emergències, el treballador ha resultat ferit de caràcter greu. 

El dimarts es va produir un altre accident laboral que tampoc va acabar amb cap víctima mortal, però que va deixar un treballador ferit greu. En aquest cas, va ser a Alpicat, al Segrià, on un home de 35 anys va resultar ferit de gravetat després de caure del tractor que conduïa i ser atropellat pel remolc. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), l'home va ser ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Setena víctima mortal en un accident laboral a Catalunya en menys de tres mesos

Aquesta és la vuitena víctima mortal en menys de tres mesos en accidents laborals. Entre mitjans de maig i els primers dies del mes d'agost han mort vuit persones, totes homes, tres d'elles aquesta setmana.