Mor un home a pocs metres d'un hospital sense que ningú l'atengués

Membres de personal sanitari del centre asseguren que «no podien abandonar el seu lloc de treball»

Hospital Universitari Quirón de Pozuelo (Madrid) | cardioquiron.com

S'ha obert una recerca interna a l'Hospital Universitari Quirón de Pozuelo a Madrid per aclarir per què cap treballador va sortir a ajudar a un home que estava tenint una parada cardiorespiratòria a només 50 metres del centre mèdic. El succés va tenir lloc el dia 24 de desembre al voltant de les 11.21 hores. Una trucada va alertar als serveis d'emergències que un home va desplomar-se poc abans de pujar a un taxi en la parada de l'hospital Quirón. A més, segons informa el diari ABC, abans que apareguessin les ambulàncies, el mateix taxista va avisar de l'incident a l'hospital.

Tot i això, ningú va sortir per socórrer l'home per «no poder abandonar el seu lloc de treball», segons van declarar alguns membres del personal. Quan van arribar les ambulàncies ja era massa tard. Els agents sanitaris del SUMMA 112 només van poder certificar la seva mort, després d'intentar reanimar-lo durant trenta minuts.

Fonts de l'Hospital Quirón afirmen que el centre va actuar correctament, al·legant que quan es produeix un incident en la via pública és el servei sanitari d'urgències qui ha d'actuar. Des del SUMMA també reiteren aquest reglament. Encara que segurament tots els agents sanitaris implicats van actuar dins de les directrius, la realitat és que un home va morir a escassos metres d'un centre que podria haver-li salvat la vida. Potser quan hi ha la vida de persones en joc no s'hauria de deixar tot en mans de la frivolitat d'un protocol.


Comentaris

envia el comentari