IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor una dona als EUA per un bacteri que ho aguanta tot

Aquest bacteri és capaç de resistir a 26 antibiòtics

Imatge del bateri «Klebsiella pneumoniae». | Wikipedia.

Una dona d'uns setanta anys d'edat que vivia a l'Índia ha mort als EUA després que diverses proves detectessin que tenia una infecció capaç d'aguantar-ho tot. Segons explica el Centre de Control de Malalties i Prevenció dels Estats Units, aquest bacteri és capaç de «resistir a tot».

El departament de salut del comtat de Washoe a Reno (Nevada), va ser informat el passat 25 d'agost, que una pacient va ser hospitalitzada per un bacteri «resistent a tots els antibiòtics coneguts». Aquest bacteri es denomina Klebsiella pneumoniae i va ser identificada en una mostra d'una ferida presa dies abans, el 19 d'agost. Des d'aquest mateix instant, la dona va ser aïllada en una habitació individual per evitar qualsevol possible contagi. Concretament, el bacteri que patia aquesta dona contenia el gen NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), un tipus d'enzim que fa que aquest bacteri sigui molt més resistent als antibiòtics.

La pacient, que va morir a principis de setembre, era una dona resident al comtat de Washoe que va arribar a Estats Units a principis d'agost de 2016 després de viure una llarga temporada a l'Índia. Cal destacar que els dos anys previs a la seva hospitalització en els Estats Units, la dona ja havia estat ingressada en múltiples ocasions a Nova Delhi a causa d'una fractura al fèmur. En aquest moment, la dona es va haver de contagiar per aquest bacteri que predomina en els centres sanitaris. Després d'una sèrie de proves per comprovar la resistència als bacteris, els metges van comprovar que era capaç d'aguantar 26 medicaments antibiòtics. Finalment, la dona va morir a causa d'un xoc sèptic, segons explica el Centre de Control de Malalties i Prevenció dels Estats Units.


Comentaris

envia el comentari