Moren diversos animals en incendiar-se una botiga a Blanes

Els responsables de l’establiment han intentat rescatar-los amb vida quan els han permès entrar-hi

Molts animals han mort en un incendi d'una botiga a Blanes
Molts animals han mort en un incendi d'una botiga a Blanes | Ajuntament de Blanes

Tràgic final per molts animals d’una botiga de la Selva. Durant la matinada d’aquest divendres un incendi ha cremat un local de venda d’animals situat al centre de la ciutat de Blanes. En la seva extinció hi ha intervingut un total de set dotacions dels Bombers de la Generalitat.

L’incendi s’ha registrat al voltant de les 5.39 hores quan un jove ha alertat la Policia Local que ràpidament ha desplaçat tres dotacions fins al lloc dels fets, on també s’han mobilitzat dues més dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d’Emergència Mèdiques, SEM, segons ha informat l’Ajuntament de Blanes.

Alguns animals no han pogut salvar-se

L’incendi ha afectat molt l’interior de la botiga i el fum ha ennegrit la façana dels pisos superiors de l’edifici. Per iniciativa pròpia, els inquilins han desallotjat els habitatges i no han resultat ferits, només una dona d’edat avançada ha patit un atac d’angoixa.

Els bombers han tardat gairebé dues hores en extingir el foc
Els bombers han tardat gairebé dues hores a extingir el foc | Ajuntament de Blanes

Finalment les flames han estat extingides al voltant de les 7.30 del matí i els Bombers han continuat treballant en el lloc dels fets per tal de ventilar i refredar l’interior de la botiga. Una hora més tard, un equip del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha inspeccionat l’immoble i ha determinat que l’edifici no ha patit danys en la seva estructura i els veïns han pogut tornar a casa.

Tanmateix, no s’han pogut rescatar tots els animals que hi havia al local perquè la majoria han mort per inhalació de fum. Principalment hi havia peixos, tortugues, conills, ocells, entre altres espècies, que els responsables de la botiga han intentat rescatar amb vida quan els han permès entrar-hi.

L'incendi ha afectat tota la botiga i la façana de l'edifici
L'incendi ha afectat tota la botiga i la façana de l'edifici | Ajuntament de Blanes
L'estructura de l'edifici no s'ha vist afectada
L'estructura de l'edifici no s'ha vist afectada | Ajuntament de Blanes

Un incendi crema completament un pis a la Selva

Un pis de Santa Coloma de Farners s'ha cremat completament i els veïns de l'edifici s'han vist obligats a desallotjar-lo. L'incendi s'ha registrat al voltant de les 13.00 hores d'aquest dimecres i, fins al lloc dels fets, s'han desplaçat diverses dotacions dels Bombers i del SEM que només ha hagut d'atendre una persona per inhalació de fum, sense necessitat d'evacuar-la a cap centre hospitalari.


Comentaris

envia el comentari