Esportistes morts a Ucraïna

Moren dues promeses de l'esport mundial lluitant a la guerra d'Ucraïna

Dos futbolistes d'Ucraïna amb projecció perden la vida al front

La invasió de Rússia a Ucraïna continua causant estralls entre la població. Quan fa una setmana de l'inici de l'entrada de l'exèrcit rus a terres d'Ucraïna, hem conegut una notícia luctuosa que afecta el món de l'esport del país atacat.

I és que molts són els ciutadans de tots els àmbits que s'han armat de valor. Han agafat una arma per defensar el seu país davant de la barbàrie del govern de Vladimir Putin.

Conflicte Rússia Ucraïna
Rússia està fent que Ucraïna sigui un infern | Europa Press

Alguns són futbolistes, altres atletes i, al cap i a la fi, són joves ucraïnesos que empunyen una arma per defensar el seu poble de la invasió russa. Un atac que es preveu més aferrissat que mai durant les pròximes hores.

Tot i les negociacions que han mantingut les delegacions de Rússia i Ucraïna aquest dimarts, la realitat és molt dura. Encara no s'ha arribat a un acord per frenar aquesta escalada bèl·lica a Ucraïna.

Primeres morts d'esportistes ucraïnesos al front

El cas és que el món de l'esport està de dol per la mort dels primers esportistes ucraïnesos al capdavant de la guerra. La invasió russa en aquest país de l'est d'Europa ha provocat les últimes hores les morts dels joves futbolistes Vitalii Sapylo i Dmytro Martynenko i el biatleta Yevhen Malyshev.

Soldat de Ucraïna
Primeres morts d'esportistes ucraïnesos al front | GTRES

La Federació de Biatló ucraïnesa ha fet pública la fatal notícia de Malyshev, membre de les categories inferiors de la modalitat esportiva.

«La federació informa de la tràgica mort d'un membre de la selecció nacional d'Ucraïna entre els juvenils de Kharkiv, Yevhen Malyshev, nascut el 2002. L'atleta va acabar la seva carrera fa dos anys. Expressem el nostre més sentit condol a la seva família, amics i éssers estimats, memòria eterna», resa el comunicat.

Malyshev era nascut a Khàrkiv, la segona ciutat més poblada d'Ucraïna i un dels objectius de les tropes russes. I és que les últimes hores, l'exèrcit rus ha augmentat els atacs sobre aquesta població. Malyshev, de 20 anys, estava fent el servei militar en aquests moments.

«Vitalii Sapylo i Dmytro Martynenko, les dues primeres pèrdues del futbol en aquesta guerra»

A més, el món del futbol també està de dol a Ucraïna. El país europeu plora la mort al front dels jugadors Sapylo i Martynenko.

El sindicat de futbolistes FIFPRO va informar de la luctuosa notícia aquest mateix dimarts. «Els nostres pensaments estan amb les famílies, amics i companys d'equip dels dos joves jugadors ucraïnesos Vitalii Sapylo i Dmytro Martynenko, les dues primeres pèrdues del futbol comunicades en aquesta guerra. Descansin en pau», deia el text a les xarxes socials.

Futbolista mort a Ucraïna
Vitalii Sapylo, futbolista mort a la guerra d'Ucraïna | Twitter

Vitalii Sapylo tenia 21 anys i jugava al juvenil del Karpaty Lviv. El club va exposar en un comunicat que va perdre la vida el passat divendres 25 de febrer «prop de Kíev». Va morir durant un «combat amb les forces russes mentre defensava» la capital d'Ucraïna, deixant un «record etern d'aquest heroi», deia el comunicat.

D'altra banda, Dmytro Martynenko, de 25 anys, jugava al FC Hostomel. El jove va ser assassinat amb la seva mare després d'un bombardeig a casa seva, segons va revelar la federació local de Kyiv-Sviatoshynskyi al seu perfil de Facebook.

Dmytro Martynenko fubtolista d'Ucraïna
Dmytro Martynenko, futbolista mort a la guerra d'Ucraïna | Twitter

Cal assenyalar que la FIFA i la UEFA van anunciar fa pocs dies que Rússia ha estat suspesa de manera indefinida de les competicions internacionals pel que fa a seleccions i clubs. Una mesura de pressió a nivell esportiu que no ha provocat cap reacció a Vladimir Putin.