Desplegament d'emergències pel xoc mortal de trens a Catalunya

Moren un fill i una mare en un accident a les carreteres catalanes: el pare, ingressat

La família residia íntegrament a Les, un poble de menys de 1.000 habitants

Tragèdia a les carreteres de Catalunya. Dos veïns de Les, una mare i un fill, han perdut la vida en les últimes hores en un terrible xoc frontal a l'N-230. L'accident es va produir el passat dimarts, 20 de desembre, al punt de les 15.50 hores a l'altura de Sopeira, a la Ribagorça oscenca. 

Segons explica El Segre, l'home, de 60 anys, i la seva mare, van xocar frontalment contra un camió i van morir en l'acte. A més a més, dues persones més van quedar ferides a causa de l'impacte: el camioner, que va ser traslladat a l'hospital; i la parella de la dona —pare de la víctima mortal—

El mateix mitjà explica que la família residia a Les, una població de poc menys de 1.000 habitants. Les víctimes serien Jesús Garcés, de 60 anys, i la seva mare. Tots dos —a més de la parella de la dona morta— eren molt coneguts al seu municipi. La notícia de la seva mort va generar una gran commoció a la seva localitat.

A hores d'ara no se sap quin és l'estat de les dues persones que van quedar ferides després del sinistre. El conductor del camió va ser traslladat a l'hospital de Vielha i el copilot —parella de la dona morta— va ser traslladat amb un helicòpter del SEM a l'hospital Arnau de Vilanova. Fins el punt del sinistre s'hi van personar fins a quatre dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Trànsit i el suport a les víctimes

En aquesta línia, cal destacar que el Servei Català de Trànsit recorda que el Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre.

A més de proporcionar els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268 i a través del web victimestransit.gencat.cat. 
 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp