Imatge promocional de la sèria Joc de Trons

Mor un conegut actor del repartiment de 'Joc de trons'

Jhon Stahl portava més de 30 anys de carrera

El món de la interpretació està de dol. John Stahl, conegut pel seu paper com a Rickard Karstark a 'Joc de Trons', ha mort als 68 anys. De moment, es desconeixen els motius de la seva mort.

Una mort que ningú esperava

Va ser el dia 2 de març quan John Stahl perdia la vida a l'illa de Lewis, però la notícia es va conèixer dies després. El seu agent, Amanda Fitzalan Howard, va ser l'encarregada d'explicar en un comunicat la seva mort. El va recordar com «un professional de notable habilitat i un incondicional del teatre escocès».

Fitzalan Howard no va voler donar més detalls sobre la mort de Jhon. Per això, avui dia la causa encara continua sent una incògnita que coneixen els seus més propers.

Imatge de l'actor Jhon Stahl durant un dels seus rodatges
Jhon Stahl va participar en diversos capítols de 'Joc de Trons' | Twitter

L'adeu de companys i amics a Jhon Stahl

La mort de John Stahl ha deixat un buit enorme en els cors de tots aquells que el coneixien. L'artista, que va estudiar a la 'Royal Scottish Academy of Music and Drama', portava a l'esquena una carrera professional de més de 30 anys.

Per aquest motiu coneixia molts altres actors, guionistes i gent d'aquest àmbit. Des del Teatre Nacional d'Escòcia, espai on va estar hores i hores de treball i assaigs sobre els escenaris, se n'han volgut acomiadar.

«Ens entristeix profundament la notícia de la mort de John Stahl. Vam tenir la sort de treballar amb John a 'Mary Stuart' i 'The James Plays'. La seva mort és una gran pèrdua per a la indústria i el trobarem molt a faltar», lamentaven.

«Els nostres pensaments estan amb els seus éssers estimats», finalitzava el missatge de condol del teatre a les xarxes socials.

L'escocès Peter May també ha volgut donar-li el seu últim adeu, recordant com havia assistit al seu casament recentment per internet.

«M'entristeix molt saber que el meu vell amic, John Stahl, ha mort. Vaig escriure moltes escenes per al personatge d'Inverdarroch que ell va representar a 'Take The High Road'. Fa poc vaig assistir al seu casament per internet», va comentar May.

«El vaig veure per última vegada a Adelaida, Austràlia, en una divertida reunió», va escriure amb pena el guionista escocès.

Jhon Stahl: els seus treballs més sonats

En els últims anys, Stahl va aconseguir gran fama i va ser reconegut internacionalment gràcies al seu paper en 'Joc de trons'. Stahl va interpretar Rickard Karstark durant els dos darrers capítols de la segona temporada i els cinc primers de la tercera.

Anteriorment, la sèrie escocesa 'Take the High Road', emesa des de 1987 fins a la seva cancel·lació el 2003, li va atorgar també gran rellevància pública. El seu personatge, Tom Inverdarroch Kerr, va participar en més d'un centenar d'episodis d'aquesta producció i va aconseguir captivar l'audiència.

Imatge de Jhon Stahl en una escena de Joc de Trons
Jhon Stahl ha mort als 68 anys | HBO

Entre les sèries en què va participar també destaquen 'Resort to Murder' i 'Los asesinatos de Midsomer'. Aquesta darrera va ser una de les poques produccions televisives en què va treballar John Stahl que s'ha pogut veure a Espanya.

Però a més del món del cinema i la televisió, John Stahl va treballar sobre els escenaris de 'The Royal Shakespeare Company' i 'The National Theatre' de Londres. Aquests dos llocs emblemàtics van veure actuar l'increïble artista escocès als seus inicis.

Després de la seva formació en aquestes dues institucions reconegudes al món de la interpretació, l'intèrpret va arribar a protagonitzar nombroses produccions teatrals, que el van ajudar a llaurar-se una important carrera.

Finalment, la vida se li ha escapat massa aviat, ja que encara li quedava molt de camí al davant. No obstant això, el seu llegat perdurarà per sempre entre els amants del món de la interpretació.