Mor Josep Lluís Salas, alcalde de Portbou, als 78 anys

Des de 2018, per problemes de salut, va haver de delegar les seves funcions al regidor Trino Martínez
L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, el 2013 | CatalunyaDiari.cat

 

Josep Lluís Salas, alcalde de Portbou, ha mort aquest passat dissabte 9 de febrer als 78 anys. Salas ha exercit com a alcalde del municipi des del 2011, quan va arribar al carrer escollit en les eleccions com a candidat de CiU. La seva delicada salut des de feia temps el va obligar a delegar les seves funcions al regidor Trino Martínez, qui exerceix actualment d'alcalde accidental, tal com informa el 'Diari de Girona'.

 

Josep Lluís Salas va néixer a Portbou, a la comarca de l'Alt Empordà, l'any 1970. Va estudiar comerç i des dels 15 anys va treballar en el món ferroviari. Salas va ser gerent i va treballar durant 50 anys a l'empresa de transports ferroviaris Tranfesa Portbou-Cervera.

La vida política de Josep Lluís Salas

Però el batlle de Portbou va entrar en política a mitjans dels anys 90. Salas va ser regidor de CiU durant dos anys i va decidir presentar-se com a cap de llista del seu partit en les eleccions municipals del 2007. Josep Lluís Salas va sortir guanyador, però un pacte entre el PSC i ERC va atorgar l'alcaldia a l'oposició.

 

Fins l'any 2011, quan va tornar a presentar-se i va arribar a ser alcalde de Portbou, fins que el seu estat de salut el va obligar a allunyar-se de les seves funcions.

Lluita per millorar Portbou

Josep Lluís Salas «va lluitar molt per millorar l'estació de Portbou i em sap greu que no pugui veure les obres acabades», ha destacat al diari citat el regidor Trino Martínez, alcalde accidental de Portbou des de 2018. També ha destacat el seu compromís amb el poble: «Durant els cinquanta anys que va estar treballant a Transfesa va donar feina a molta gent del poble».

 

De fet, Salas va aconseguir millorar la situació econòmica del municipi. Quan va arribar a l'alcaldia el 2011, l'Ajuntament tenia un deute de 800.000 euros, el més endeutat de la demarcació. «La situació ara a l'Ajuntament està molt millor de com se'l va trobar», assegura l'expresident de la Diputació de Girona, Pere Vila.