Un mort en una sortida de via a la C-58 a Ripollet

Aquesta és la víctima mortal 160 del 2018 a les carreteres catalanes

Una ambulància del SEM, de servei
Una ambulància del SEM, de servei | CatalunyaDiari.cat

Una dona ha mort aquest dissabte, 27 d'octubre, després de patir un accident com a conseqüència d'una sortida de via a la C-58 a l'altura de Ripollet, al Vallès Occidental. L'accident s'ha produït al voltant de les 7.10 hores del matí, moment en què els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís del sinistre. 

Una dona mor en sortir-se de la via a la C-58

Segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT), el vehicle accidentat s'ha sortit de la via al quilòmetre 5 de la C-58 per causes que es desconeixen i que encara s'estan investigant. El resultat del sinistre ha estat que la conductora i única ocupant del vehicle, una dona de qui es desconeixen més dades, ha mort. 

Cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra s'han mobilitzat i s'han traslladat fins al lloc dels fets, juntament amb una dotació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

160 morts a les carreteres catalanes durant el 2018

L'any 2018 està sent un any molt complicat a la xarxa de carreteres interurbanes de Catalunya, on la mortalitat ha augmentat considerablement respecte a l'exercici anterior. 

La víctima de la C-58 a Ripollet fa augmentar la xifra de morts a les carreteres catalanes fins als 160, quan falten poc més de dos mesos per acabar l'any, una xifra molt negativa que confirma l'augment de la mortalitat que s'ha produït aquest any.

Tot i aquesta dada, la mortalitat s'ha vist frenada en els últims mesos després d'un inici d'any especialment tràgic a les carreteres. De fet, entre els mesos de gener i de març, la mortalitat en accidents de trànsit havia augmentat una desorbitada xifra del 72%.

Aquesta dada s'ha vist reduïda des del passat mes d'abril, segons va explicar el conseller d'Interior, Miquel Buch, durant una interpel·lació al Parlament de Catalunya. Concretament, entre l'abril i l'octubre d'aquest 2018 aquest augment de mortalitat ha baixat fins al 10%, tot i que segueix sent superior a la mateixa època del 2017. 

Situació d'emergència viària a les carreteres catalanes

El conseller ha qualificat aquesta situació com una «emergència viària» a Catalunya, però també va reivindicar que el Govern ha intensificat les seves accions per tractar de reduir la sinistralitat. 

La Conselleria d'Interior ha realitzat 509 activitats per prevenir accidents, que s'han sumat a les campanyes publicitàries del Servei Català de Trànsit i l'augment de sancions als conductors que infringeixen les normes de conducció.

En aquest sentit, Buch va explicar que Interior està treballant en un nou pla de seguretat viària per al període entre els anys 2020 i 2022, i en una nova estratègia de seguretat viària per un termini de deu anys, entre 2020 i 2030. 


Comentaris

envia el comentari