Un total de 42 morts a les carreteres catalanes en els mesos de juliol i agost

Durant els dos mesos d'estiu s'han produït a Catalunya 32 accidents amb víctimes mortals

 
Imatge de l'accident a la C-35, a Llinars del Vallès
Imatge de l'accident a la C-35, a Llinars del Vallès | CatalunyaDiari.cat

 

42 persones van perdre la vida a les carreteres catalanes durant els mesos de juliol i agost de 2018. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, s’han produït un total de 32 accidents amb alguna víctima mortal.    

D’aquests 32 accidents, en el mes de juliol en van tenir lloc 15 amb un balanç de 20 víctimes mortals. 22 van ser les persones que van perdre la vida en els 17 accidents amb víctimes que es van registrar al mes d’agost. Amb aquestes xifres, el balanç anual de morts a les carreteres catalanes arriba als 128, dels quals 28 són motoristes, un 22% del total.   

La primera setmana d’agost, la més tràgica amb 11 morts

Els primers dies del mes d’agost van ser especialment tràgics a les vies catalanes. En els vuit primers dies, 11 persones van morir en 8 accidents mortals. Totes les víctimes anaven dins d’un turisme, com a conductor o passatger, menys dos ciclistes que van ser atropellats per un conductor drogat a Montbrió del Camp, al Baix Camp.

Imatge cotxe accidentat a la C-12, a Balaguer
Imatge cotxe accidentat a la C-12, a Balaguer | CatalunyaDiari.cat

 

Els accidents mortals es van produir especialment a les Terres de l’Ebre i a les comarques de Lleida, on van morir, respectivament, 3 i 4 persones. És en aquesta última demarcació on va tenir lloc un dels accidents més greus d’aquells dies i de tot l’estiu. Tres joves van perdre la vida la matinada del 12 d’agost, quan el seu vehicle va sortir de la via a la C-12 a l’altura de Balaguer, a la Noguera.  

L’última víctima, un motorista a l'N-230 

El començament del mes de setembre no sembla que hagi d’aturar els morts a les carreteres catalanes. Aquest diumenge 2 de setembre, un motorista va morir en un accident quan circulava a l’N-230 a l’altura de Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça.

Per causes que encara s’estan investigant, es va produir una col·lisió entre un tractor amb remolc i una motocicleta, que va provocar la mort del conductor d’aquesta. L’accident, del qual els Mossos van rebre l’avís a les 10.22, va provocar talls a l’N-230 i aturades de 0,5 quilòmetres en sentit Lleida durant més de 5 hores.  


Comentaris

envia el comentari