Ambulàncies de Mèxic treballant després de l'accident de metro

Almenys 15 morts i desenes de ferits en un accident de metro a Mèxic

La línia afectada es va inaugurar el 30 d'octubre de 2012, però al març de 2014 es va tornar a clausurar per culpa de diverses fallades

Revés per a la ciutat de Mèxic després del greu succés produït a la capital del país. Una tragèdia que ha provocat la mort d'almenys 15 persones i altres 70 han resultat ferides en desplomar-se un pont de la via elevada de la línia 12 de Metro de la capital aquest dilluns a la nit. El pont en qüestió ha cedit entre les estacions d'Oliveres i Tezonco, sobre el qual circulava un tren format per diversos vagons. 

«Lamentablement el que ha passat és el venciment d'una biga quan ha passat un comboi. Es faran totes les investigacions per conèixer les causes que han provocat aquest accident», que ha tingut lloc una aproximadament a les 22.20 hora local (05.20 hora catalana), tal com ha informat públicament Claudia Sheinbaum, la cap de govern de la capital, al lloc dels fets.

«Fins ara tenim 15 persones que han perdut la vida i 70 lesionades i s'han hagut d'interrompre les maniobres per la debilitat que presenta un dels vagons caiguts», ha afegit. Claudia Sheinbaum també ha comentat que un total de 34 persones han estat traslladades a centres hospitalaris propers a la zona i que alguns dels 70 ferits han pogut sortir pel seu propi peu. Així mateix, funcionaris de la Fiscalia General de Justícia de la Ciutat de Mèxic romanen encara al lloc de l'accident per aclarir els fets i identificar els morts.

D'altra banda, José Alfonso Suárez del Real, el secretari de govern mexicà, ha explicat que els ferits ja han estat traslladats als hospitals per rebre les cures necessàries. Aquests centres estan ubicats a les alcaldies de Tlahuac i Iztapalapa, a l'est de la capital. 

La capital roman consternada davant el succés que ha devastat, fins al moment, unes 15 vides. A través de xarxes socials, són moltes les primeres imatges de vídeo les que circulen i les que mostren la manera en què els dos vagons de metro s'han desplomat sobre la carretera, en la qual circulaven desenes de vehicles.

Una vegada donat l'avís, les autoritats han tardat poc a personar-se al lloc dels fets, així com desenes de vehicles d'emergència i més de cent rescatadors, amb l'objectiu d'auxiliar les víctimes i poder desplaçar el tres desplomat.

Igualment, en altres vídeos proporcionats per les càmeres de seguretat de sistema de vigilància de govern de la Ciutat de Mèxic es pot veure com l'estructura elevada es trenca al pas del tren i aquest cau des d'una altura d'uns 20 metres. La caiguda provoca que els dos vagons del comboi quedessinn disposats en forma de 'V' i impactats contra el terra. 

La línia afectada es va inaugurar el 30 d'octubre de 2012. No obstant això, novament es va tornar a tancar al març de 2014 per fallades i es va reobrir entre l'octubre i el novembre del 2015.

El tram que donava problemes i pel qual van decidir clausurar la línia es va rehabilitar sota el govern de l'alcalde Miguel Ángel Mancera, però temps després, tal com sostenen alguns veïns de la zona, l'estructura va quedar ressentida pels sismes originats el setembre de 2017.

Per si no n'hi hagués prou, el passat 9 de gener es va produir un incendi en el mateix centre de control del metro de la capital, en ple centre històric, que va desencadenar un mort, uns 30 treballadors intoxicats i sis línies sense servei. Cal destacar que el metro de la capital mexicana està molt freqüentat, ja que transporta diàriament prop de 6 milions de persones.