L’acció de la mossa de Cornellà va evitar una massacre dintre la comissaria

Va posar-se entre l’agressor i els seus companys, que estaven al vestuari, per evitar deixar-lo entrar, on hagués pogut ferir molts mossos

Dos agents dels Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà
Dos agents dels Mossos d'Esquadra a l'entrada de la comissaria de Cornellà | Guillem RS

La defensa de la mossa que va poder abatre el terrorista de Cornellà, liderada pel sindicat USPAC, ha assegurat avui en roda de premsa que l’actuació d’ella va ser adequada i fins i tot «meritòria». Des del sindicat s’assegura que la mossa que va poder disparar contra l’home va evitar que Taib pogués entrar fins dintre de la comissaria on, tenint en compte que era l’hora del canvi de torn, hi havia molts agents i alguns d’ells encara al vestuari i sense l’arma reglamentària.

La mossa va fer pantalla entre l’agressor i els seus companys

El presumpte terrorista va assaltar la comissaria i va poder saltar dintre de la peixera, l’espai de recepció de la comissaria, on hi havia la dona. Va intentar clavar-li el ganivet al cap però la mossa es va poder moure enrere i ja posar-se dreta per encanonar a l’home, fent-li crits per fer-lo aturar de la seva actitud. L’home no va aturar-se i va caminar cap a ella.

Segons ha explicat la seva defensa, la mossa no es va amagar en un despatx que tenia a la seva esquerra, sinó que va aconseguir fer de pantalla entre els seus companys i l’agressor, podent-lo abatre. Va evitar que entres a l’interior de la comissaria disparant fins a quatre cops i posant-se entre el terrorista i la porta que donava accés a les dependències de la comissaria on hi havia una quinzena de persones canviant-se i sense armes.

La mossa fa catorze anys que és al cos dels Mossos d’Esquadra, té uns 40 anys i tot i que no s’havia trobat mai en un fet com el d’aquest dilluns a la matinada a Cornellà de Llobregat, té força experiència a la policia de la Generalitat. En pocs segons decidir quina era la zona que havia de protegir, la del vestuari, demostra, per la defensa de la mossa, la «seva vocació de protecció».

La defensa de la mossa creu que s’arxivarà la causa

L’informe balístic haurà de confirmar a quina distància va disparar i altres dels detalls que ha demanat la jutgessa que instrueix el cas a Cornellà. Tot i que la mossa va declarar com a investigada, tal com han explicat fonts de la seva defensa a CatalunyaDiari,no està imputada per cap delicte. Qualificar-la com investigada permet a la mossa assistir a la declaració amb advocats, un fet que des del sindicat ho emmarquen en donar seguretat jurídica a la mossa. Des d’USPAC es creu que la causa contra ell s’arxivarà.

USPAC creu que el departament d’Interior hauria també de condecorar a la mossa que va disparar contra el terrorista i el va poder abatre. El director general de la Policia, Andreu J. Martínez, també va explicar davant de la premsa que l’actuació de la mossa, pel departament d’Interior, va ser proporcional i va «evitar danys majors».


Comentaris

envia el comentari