La mossa que va abatre el terrorista a Cornellà: «Em venia a matar»

L'agent dels Mossos d'Esquadra que va abatre el terrorista ha declarat avui com a investigada

Un mosso, a l'exterior de la comissaria de Cornellà
Un mosso, a l'exterior de la comissaria de Cornellà | Guillem RS

L'agent dels Mossos d'Esquadra que va abatre el terrorista de Cornellà ha parlat per primera vegada després del succés. En declaracions recollides a ‘El País’, l’agent del cos policial català ha comentat que «vaig tenir la percepció que era un terrorista i que em venia a matar». Segons l'agent, tot plegat va ocórrer de la següent manera: «En obrir-lo va dir: ‘Jo és que’... Aleshores es va treure un ganivet de la cintura, el va aixecar i va cridar 'Al·là'». Així ho ha dit davant de la jutgessa que porta el cas i segons ha explicat el seu advocat, del sindicat policial USPAC, que és qui defensa la mossa.

L'agent, així mateix, ha declarat aquest dimarts, 21 d'agost, com a investigada sobre els fets ocorreguts a primera hora del passat dilluns. D'altra banda, el sergent de la comissaria del Baix Llobregat també ha declarat com a testimoni. Tot i això, els Mossos d'Esquadra ja han relatat aquest matí que defensen l'agent del cos que va abatre Abdelouahab Taib —que es volia convertir en màrtir per salvar l'honor de la seva família—  i que l'actuació de la mossa que va neutralitzar el presumpte terrorista va ser «congruent, correcte, proporcional i adequada». La jutgessa del cas també ha ordenat una reconstrucció dels fets a la mateixa comissaria, que s'ha fet sota importants mesures de seguretat i amb proteccions per evitar gravacions des de l'exterior.

Els tres minuts de pànic de l'atac terrorista a Cornellà

Tot plegat va tenir lloc a les 5.50 de la matinada de dilluns 20 d'agost un home algerià, del 22 d'abril de 1989, armat amb un ganivet de grans dimensions va entrar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra amb clara intenció «homicida», segons va comentar Rafel Comes. Taib, identificat posteriorment pels Mossos d'Esquadra va trucar al timbre de la comissaria, que estava tancada, i va dir que volia fer una consulta. Ho va repetir diverses vegades, fins que la mossa d'esquadra que estava a la porta el va obrir.

Imatge exterior de la comissaria dels Mossos de Cornellà, on es va produïr l'atac terrorista.
Imatge exterior de la comissaria dels Mossos de Cornellà, on es va produïr l'atac terrorista. | CatalunyaDiari.cat

 

L'home va caminar els tres metres que separen la porta de l'espai on hi ha l'agent que vigila la porta i va ser aleshores quan, en obrir-la, l'home es va «abraonar» sobre la policia. Finalment, aquesta va poder moure's enrere, evitant ser ferida per l'home i va acabar disparant-li quatre trets a la panxa fins que va caure a terra. La mossa ha explicat que va entendre que l'assaltant cridava «Allahu akbar» (Al·là és gran) a més d'exhibir el ganivet i tenir intenció clara d'atacar-la per matar-laLlegeix en aquest enllaç el relat de l'atac contra la comissaria dels Mossos de Cornellà de Llobregat

Abdelouahab Taib va enviar un WhatsApp a la seva exparella

Abdelouahab Taib, segons detallen els primers passos de la investigació, va enviar un missatge de WhatsApp a la seva exparella. En aquest missatge de text, així mateix, l'home relatava: «Marxo, inshallah (traduït: si Déu vol), al gran lloc que és a dalt».

Abdelouahab Taib, l'home abatut pels Mossos a la comissaria de Cornellà.
Abdelouahab Taib, l'home abatut pels Mossos a la comissaria de Cornellà. | CatalunyaDiari.cat

Cal destacar també que de la Fiscalia de l'Audiència Nacional s'assegura que la investigació es troba en un punt molt inicial i que no es pot confirmar ni acreditar cap conclusió definitiva.


Comentaris

envia el comentari