TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Denuncien nous abusos del Mossèn Tomàs a l’escola Bel-lloc de Girona

Els fets s’haurien produït entre els anys 60 i 90, quan el religiós feia de voluntari a l’oratori
Noves denúncies sobre el Mossèn Tomàs a l'escola Bell-lloc de Girona, reobren la polèmica sobre el Bisbe | Ara

 

Apareixen noves denúncies, que se sumen a les ja existents, contra l’exmossèn de Vilobí d’Onyar, Mossèn Tomàs. Ara, cinc alumnes de Bell-lloc han denunciat haver patit tocaments per part del religiós entre els anys 60 i 90. Durant aquestes tres dècades, Mossèn Tomàs feia de voluntari a l’oratori i impartia algunes sessions de religió en grup.

 

Arran dels fets que va destapar el diari ‘Ara’ fa unes setmanes, diversos alumnes de l’escola Bell-lloc van trucar a l’actual cap d’estudis per informar que també havien estat víctimes d’abusos del, en aquell moment, rector de Vilobí d’Onyar.  

 

A l’època es van produir diverses queixes al respecte

També s’han revistat dues queixes al respecte: La primera d’uns pares que durant els anys 90 van parlar amb el tutor del seu fill per demanar que el menor fes la formació per la primera comunió a l’escola perquè «estaven descontents amb el mossèn de Vilobí». La segona, era d’una família que advertia al religiós que «anés amb compte» amb les coses que els nens explicaven sobre ell.

 

El cap d’estudis de Bell-lloc, Enric Vidal, ha fet públiques aquestes informacions perquè assegura que en aquella època els sacerdots eren «intocables» i que no hi havia cultura de denúncia. Per això, animen als exalumnes afectats a comunicar els seus testimonis a la comissió que crearà el Bisbat de Girona per investigar els abusos a menors relacionats amb el Mossèn Tomàs.

 

El religiós hauria abusat de menors des dels anys 60 i fins a la dècada dels 90 | repositori.uji.es

 

L’inici del cas

El passat diumenge, el diari ‘Ara’ va fer públic el relat d’algunes de les víctimes del bisbe de Vilobí d’Onyar, conegut com a Mossèn Tomàs. Segons les informacions el religiós hauria abusat de menors des dels anys 60 i fins a la dècada dels 90.

 

El bisbe, vinculat durant 30 anys a una escola de l'Opus, va crear un casal d'estiu, va construir un gimnàs al costat de l'església i va permetre que els joves juguessin al futbolí que tenia a la casa rectoral, de manera que cada dia es trobava a prop dels nens.

 

Joan, Josep, Narcís, Xavier, Albert, Martí o Àngel són els noms d'alguns dels menors que varen patir durant aquells anys els tocaments del mossèn, que «s'aprofitava dels més indefensos», segons han explicat anys després. Aquestes denúncies s’amplien ara amb l’aparició de nous testimonis, com els de l’escolta Bell-lloc.

Comentaris