Demanen quatre anys de presó per un mosso que va amagar una càmera al vestuari de dones de la comissaria de Badalona

L'agent, que encara està en actiu en una comissaria de Barcelona, també haurà de pagar una indemnització de 170.000 euros

Imatge de la comissaria de Badalona, on es van fer les gravacions
Imatge de la comissaria de Badalona, on es van fer les gravacions | CatalunyaDiari.cat

El mes de setembre arribarà a judici el cas d'un agent dels Mossos d'Esquadra que va ser enxampat gravant les seves companyes al vestuari femení d'una comissaria de Badalona. El juliol de 2015 van trobar una motxilla sobre les taquilles del vestuari i a l'interior hi van trobar una minicàmera digital que estava gravant.

S'hi van trobar gravacions de les agents arreglant-se, canviant-se i dutxant-se. La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra va iniciar un expedient administratiu i ho va posar en coneixement del jutge arran de les denúncies de les disset mosses que sortien a les imatges. L'agent dels Mossos, Iván P., que formava part de la Unitat d'Investigació de la comissaria, va acceptar que la motxilla i la càmera eren seves, tal com recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia que han facilitat fonts judicials.

L'agent, desplaçat a una altra comissaria

Per ordre del jutge d'instrucció, la policia va entrar a casa del seu company per escorcollar-la i fer-se amb més gravacions. Van trobar més imatges, en algunes de les quals hi sortia ell mateix, movent la càmera, i de més dones. A l'espera del judici, i segons La Vanguardia, el Departament d'Interior va desplaçar l'agent de la comissaria de Badalona a una comissaria de Barcelona, on segueix en actiu.

La magistrada ha obert el judici oral contra Iván P. pels presumptes disset delictes de descobriment i revelació de secrets. La Fiscalia demana al tribunal de l'Audiència Provincial de Barcelona que condemni al mosso a quatre anys de presó per cinc delictes de descobriment i revelació de secrets i una indemnització de 170.000 euros per les agents que van ser gravades. La Generalitat de Catalunya i el departament d'Interior també han estat vinculats al cas com a possibles responsables subsidiaris.

Un bomber també espiava companyes

El cas es coneix pocs dies després de saber-se, tal com va avançar La Vanguardia, que un bomber de l'Ajuntament de Barcelona també serà jutjat per haver amagat en un vestuari de dones del cos una càmera de gravacions.


Comentaris

envia el comentari