ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

L'heroi de Castelldefels: el mosso d'esquadra que estava a la perruqueria i s'ha enfrontat als lladres

És un home de 29 anys, veí de Castelldefels i estava a la perruqueria Núria Pascual del centre comercial Ànec Blau | S'han disparat trets però no hi ha ferits

 

Un agent dels Mossos fora de servei que havia anat al centre comercial Ànec Blau a tallar-se els cabells s'ha vist involucrat aquest matí en un atracament en una joieria. L'home, que portava l'arma de dotació i també una defensa desplegable, estava tallant-se el cabell a la perruqueria Núria Pascual, al costat de la joieria José Luis quan ha sentit els crits.

 

Quatre homes vestits d'obrers, amb la cara tapada i amb cascs, han assaltat la joieria al voltant de les 11 del matí d'aquest dilluns 16 de juliol. Anaven armats amb armes curtes i s'han emportat joies i rellotges de l'aparador. A l'interior de la botiga hi havia una treballadora i una clienta, que s'han estirat a terra.

 

Quan l'agent de la policia catalana fora de servei ha sigut conscient de l'atracament, no s'ho ha pensat i s'ha dirigit cap a la botiga, tal com es pot veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia. Ell s'estava tallent el cabell a menys de 20 metres. A les imatges se'l pot veure encara amb el pitet blanc i la bata que li han posat a la perruqueria on s'estava tallant el cabell.

Dos trets per obrir la porta

Ha tret la seva arma i també ha desplegat la defensa personal i s'ha encarat amb els lladres. Els ha encanonat però els quatre homes no s'han aturat i han seguit en la seva marxa. L'agent dels Mossos, de 29 anys, ha forcejat amb un dels lladres però no n'ha pogut aturar la seva fugida. Els quatre han marxat corrents per la porta que dóna accés al carrer.

 

És en aquest moment que s'han sentit dos trets. El que està confirmat és que no s'han de lamentar ferits, però s'està investigant si ha sigut l'agent que ha disparat contra els lladres o han estat els assaltants els que han volgut aturar el policia fent ús de les armes que portaven. Algunes fonts asseguren que han estat els mateixos assaltants els que han disparat contra la porta de sortida al carrer per obrir-la.

 

Un agent fora de servei dels Mossos apuntant a un dels lladres de Castelldefels. | CatalunyaDiari.cat

 

Mosso, 29 anys i client de la perruqueria

L'agent que no s'ha pensat ni un moment aixecar-se de la cadira i anar a enfrontar-se amb els quatre assaltants és un jove de 29 anys veí de Castelldefels, agent dels Mossos des de fa anys i amic de la propietària de la perruqueria, Núria Pascual, tal com ella mateixa ha explicat a CatalunyaDiari.cat. És un agent que ara està destinat a la comissaria de Sants, a Barcelona.

«En un primer moment no sabíem què passava, si era un atracament o un atemptat: ell però no s'ho ha pensat dos cops, s'ha aixecat, ha tret l'arma i ha anat contra ells», ha explicat preservant el nom d'aquest heroi anònim. «Segur que ha pogut evitar un mal major», apunta Pascual, testimoni de primera mà d'aquest atracament.

 

Una noia els ha atacat amb un objecte

En el mateix vídeo, on es veu l'agent intentar aturar els lladres, segons abans, es veu una dona, vestida de blau que s'acosta a la porta de la botiga i llença un objecte contra els assaltants. Un dels lladres apunta amb la pistola la dona, que ha marxat corrents.