TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Els CDR convoquen una nova mobilització per avui

El mosso infiltrat diu que el líder de la cèl·lula gihadista de Terrassa volia decapitar una persona i filmar-ho

La cèl·lula gihadista va ser desarticulada l'any 2015 en l'anomenada operació 'Caront'
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. | EFE

 

L'agent dels Mossos d'Esquadra que va estar infiltrat durant sis mesos a la suposada cèl·lula gihadista desarticulada l'any 2015 a Catalunya en l'anomenada operació 'Caront' ha explicat durant el judici a l'Audiència Nacional que el líder del grup, el convers Antonio Sáez —alies «Alí el perruquer»— ja havia identificat una persona a la qual pretenia segrestar i decapitar davant una càmera, emulant les execucions de l'autodenominat Estat Islàmic. 

 

«Ens va dir que en seria capaç, que té a la persona, que sap on treballa, on viu i on viuen els seus pares» i la volia «segrestar, posar-li el mono taronja, a una habitació fosca, gravar-la en vídeo per pujar-ho a Youtube, i decapitar-la a l’estil de l’Estat Islàmic», assegura l'agent. 

Havia intentat fabricar explosius

I és que les seves declaracions casen amb el d’un exmembre de la cèl·lula que ha declarat com a testimoni protegit i que ha apuntat que va deixar el grup perquè «volien fer la gihad a Espanya».

 

El Mosso infiltrat també ha dit que 'Alí el perruquer' havia intentat fabricar explosius i «estava d'acord amb la petició d'Estat Islàmic d'anar a Síria a combatre o fer mal a la terra de cadascú», així com de «fer decapitacions i justificar accions» de l'Estat Islàmic

 

Segons la suposada 'xivatada' policial per part de la Policia Nacional, l'agent dels Mossos ha apuntat que «van arribar dos musulmans de Mataró» i els van dir que «els havien dit que la policia els estava seguint i que en tres setmanes podien acabar detinguts». Un fet que va provocar que el grup es deixés de trobar durant alguns dies, tot i que va reprendre els contactes més endavant. 

 

Els presumptes terroristes detinguts l'any 2015 pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

L'operació 'Caront'

L'operació policial liderada pels Mossos d'Esquadra per desarticular la cèl·lula va acabar amb onze detinguts, un dels quals era menor,. Els altres nous continuen en presó preventiva.

 

Sota el nom 'Fraternitat Islàmica per a la Predicació de la Jihad', el grup tenia com a finalitat adoctrinar i enviar joves a Síria i Iraq. Volia atemptar a l'Estat i havia fet fotos a edificis com el Parlament, la comissaria de Mossos de la plaça d'Espanya o l'Hotel Arts de Barcelona. També planejava segrestar una directora d'una entitat financera per finançar la compra d'explosius i armes. 

 

La fiscalia demana penes que van entre 7 i 19 anys de presó. El judici s'allargarà fins al març. Els Mossos d'Esquadra van desarticular la cèl·lula el març de 2015, en una operació batejada amb el nom de 'Caront'. Tenia estructura piramidal i els investigadors consideren que al capdamunt de l'organització hi havia Lahcen Z., Rida H i Antonio S. M. Aquest últim, conegut com 'Alí el perruquer', un ciutadà de Sabadell de nacionalitat espanyola convertit a l'islam. 
 

Comentaris