YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El mosso de «la república no existeix, idiota», al·lega que va ser «objectiu»

La defensa de l'antidisturbis adverteix la Generalitat que podria acusar Interior d'un delicte de prevaricació i greuge comparatiu

Mosso
La defensa de l'antidisturbis retreu que no s'hagi obert un expedient sancionador a l'agent rural  | TWITTER

L'agent de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos a qui la Generalitat va obrir un expedient disciplinari per dir a un manifestant i agent rural «la república no existeix, idiota», ha presentat al·legacions argumentant que en aquell moment estava cansat i en una «situació límit» i que, a més, l'afirmació és una «dada objectiva» reconeguda «fins i tot pels polítics imputats pel procés, segons avança 'El Periódico'.

Hi havia, segons l'escrit, 3.000 persones a la protesta, de la qual els mossos rebien «insults i violència verbal, ampolles, llaunes, pedres, cops de puny, puntades de peu...». L'advocat atribueix també l'esgotament dels agents a una jornada de cinc del matí a cinc de la tarda en què van haver de fer front a la manifestació, en inferioritat numèrica, i conscients que havien agredit companys seus.

Pel que fa a l'insult, l'advocat de l'antidisturbis assenyala que «idiota» significa, entre altres coses, «que manca de tota instrucció». La defensa creu que el terme defineix l'actuació de l'agent rural, per participar en la manifestació lluint l'uniforme oficial de funcionari agent rural i oposar-se a un altre funcionari mosso, que «feia la seva feina».

Prevaricació i greuge comparatiu

Les al·legacions demanen a Interior que reconsideri el context en el qual va tenir lloc l'enfrontament. De fet, adverteix el Govern que podria acusar-lo d'un possible delicte de greuge comparatiu, tenint en compte que no s'hauria sancionat a l'agent rural, i en canvi si es «castiga» al policia, al qual Interior vol suspendre 14 dies de feina i sou per una falta lleu. L'advocat del mosso ha demanat també a la Conselleria d'Agricultura si s'ha obert un expedient sancionador a l'agent rural. 

La defensa també apunta a un possible delicte de prevaricació per part del Departament d'Interior: «Les actuacions d'ofici d'un òrgan sancionador no poden ser aleatòries o al caprici dels seus responsables, o per indicacions que puguin provenir d'altres institucions».

El vídeo viral de l'enfrontament

El conflicte es va fer viral a través d'un vídeo difós a les xarxes socials, que captava el moment d'un enfrontament verbal entre un agent antiavalots que integrava el dispositiu de seguretat del 21-D i un membre dels Agents Rurals de la Generalitat que es manifestava.


Comentaris

envia el comentari