Un mosso s'enfronta a 4 anys de presó per revelar informació d'alts càrrecs a dos lladres reincidents

Un dels delinqüents va ser condemnat per robar a l'habitatge de l'exjugador del FC Barcelona Seydou Keita

Cotxes mossos d'esquadra
La Fiscalia demana quatre anys de presó per al mosso que va revelar informació personal dels seus superiors a Gavà | Twitter (@mossos)

Un mosso que va revelar informació personal de càrrecs superiors del cos policial a dos delinqüents està imputat per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets. L'agent hauria estat relegat de les seves funcions i, consegüentment, la relació que mantenia amb els comandaments era complicada. Tant és així que buscava la manera de venjar-se. Els fets es remunten a l'any 2017 quan Iván L. va sostreure les dades personals d'un subinspector, una sergenta i un agent per adjuntar-les en una carta dirigida a dos germans, que tenen un ampli historial delictiu en robatoris.

«Aquests són els que van empresonar el teu germà», deia la nota, afegint-hi els telèfons, les direccions i els noms dels policies. En el sumari s'indica que l'acusat, al qual la Fiscalia demana quatre anys de presó, va aconseguir aquesta informació confidencial a la comissaria dels Mossos de Gavà, elaborant un informe que després va deixar anònimament i d'amagat a la bústia dels investigats per causes de robatoris.

Tanmateix, va ser la mare qui va rebre la nota i, després que la policia detingués un dels seus fills per una causa paral·lela, va entregar-la als agents. Un dels germans va ser condemnat per un robatori amb força a l'habitatge de l'exjugador del FC Barcelona Seydou Keita; la detenció del lladre s'emmarca en l'operació en què van treballar les víctimes de la revelació dels expedients.

Un company de l'acusat va encobrir-lo 

Després de llegir la nota —trencada per la mare davant de la patrulla—, els investigadors van adonar-se que només algú dins de la comissaria hauria pogut accedir a les dades i, per tant, van obrir una auditoria interna. Poc temps va transcórrer perquè algú cantés: un agent va assegurar que Jordi D. —acusat d'encobriment— disposava d'informació sobre els fets, ja que un dia, en un bar, aquest li havia mostrat un mapa amb detalls dels habitatges dels tres càrrecs policials.

A més, va dir-li: «A veure si apareixerà una nota i s'emportaran un ensurt». El fiscal s'empara en un delicte d'encobriment per no haver complit amb les seves obligacions i no haver informat sobre l'acció del company, Iván L.

La pista: una empremta digital a les carpetes

La sospita no va tardar tampoc a aixecar-se i assenyalar a Iván L. com a responsable. En dues de les tres carpetes on figuren els expedients van aparèixer les empremtes dactilars del mosso, que negava rotundament haver-les consultat. Les conseqüències van ser devastadores per les tres víctimes: «No dormia i vaig acabar agafant-me la baixa», va relatar la sergenta. Ara, però, ha canviat la sort.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari