Els Mossos troben 15 granades de mà al Coll de Nargó, a l’Alt Urgell

S’ha precisat de l’actuació conjunta dels TEDAX i de la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra

Imatge de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra per localitzar la posició de les granades a l'Alt Urgell
Imatge de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra per localitzar la posició de les granades a l'Alt Urgell | Mossos d'Esquadra

Cridanera troballa dels Mossos d’Esquadra a l’Alt Urgell. El cos policial català ha informat de la recol·lecta de 15 granades de mà localitzades en una via d’escalada situada al Coll de Nargó i per dur terme la seva retirada, així mateix, s’ha precisat de l’actuació conjunta dels TEDAX i de la Unitat d’Intervenció de Muntanya de la policia.

Algunes de les granades localitzades pels Mossos d’Esquadra, d’altra banda, eren d’una alta perillositat. De fet, com es pot comprovar a la fotografia del mateix cos, alguns dels artefactes explosius encara comptaven amb l’anella detonadora.

126 granades localitzades al Pallars Sobirà

També a la demarcació de Lleida, els Mossos d’Esquadra van detonar de manera controlada 126 granades de morter al nucli de Baén, al municipi de Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà. Tot plegat va tenir lloc durant l’estiu, concretament el 22 d’agost, quan un veí de la zona va alertar al cos policial del gran nombre de bombes que hi havia en una masia abandonada del municipi.  

Els experts en explosiu van arribar a la conclusió que eren granades de morter, molt habituals durant la Guerra Civil espanyola, de 81 mil·límetres de calibre i que no tenien l’espoleta detonadora però si la càrrega interna intacta. En aquest cas, d’altra banda, els artefactes van ser trobats en una masia de Baén, deshabitada des de fa molts anys.               

Imatge del búnquer de Linyola on s'han trobat tres granades de la Guerra Civil sense detonar
Imatge del búnquer de Linyola on es van trobar tres granades de la Guerra Civil sense detonar | Mossos d'Esquadra

 

Finalment, també cal destacar que aquestes troballes són d’allò més habituals a Lleida. El passat mes de setembre, de fet, es van trobar tres granades de la Guerra Civil situades al passadís d’entrada d’un búnquer de la Costera de Linyola.


Comentaris

envia el comentari