Imatge de les plantes de marihuana que els Mossos han descobert a la Selva

Els Mossos acudeixen per un robatori i troben més de 3.000 plantes de marihuana a la Selva

Una falsa alarma ha acabat amb tres joves serbis detinguts

Una falsa alarma ha portat els Mossos d'Esquadra a descobrir dos cultius amb més de 3.000 plantes de marihuana que creixien a l'interior d'habitatges de Lloret de Mar i Tossa de Mar, a la comarca de la Selva. La vigília de Sant Joan, la policia va rebre una alerta de robatori en una casa de Lloret. Però quan hi van arribar, en comptes de trobar-se un  lladre, els agents van veure que a dins s'hi cultivava marihuana.

Els Mossos van buscar els responsables de la plantació, i van acabar arribant a una segona casa, en aquest cas de Tossa, on també s'hi cultivava droga. Aquí, les patrulles van detenir tres joves serbis d'entre 25 i 34 anys per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Després de passar a disposició judicial, tots han quedat en  llibertat provisional.

La troballa va tenir lloc gràcies a un fals avís de robatori

Cap a dos quarts de quatre de la tarda del 23 de juny, els Mossos van rebre un avís d'un possible robatori a Lloret de Mar. S'havia disparat l'alarma d'una casa situada al carrer de Gènova, alertant que hi podria haver entrat un lladre. Arran de l'avís de la central, una patrulla va anar fins al lloc. Però quan hi va arribar, va veure com el robatori havia estat una falsa alarma. A dins l'habitatge no hi havia cap lladre, però sí que els Mossos van descobrir una altra cosa: que a dins algú hi estaria cultivant marihuana.

Els agents van obrir una investigació per localitzar els responsables de la plantació, i això els va portar fins a una altra casa, en aquest cas de Tossa de Mar. Quan hi van arribar, els policies van veure tres homes i els van  identificar. Són tres joves serbis de 25, 31 i 34 anys, tots veïns de Tossa. Però a més, aquí els agents també van localitzar-hi una altra plantació. Per això, després de rebre la corresponent ordre judicial, els Mossos van entrar a les dues cases de Lloret i Tossa per desmantellar els cultius.

Els acusats han quedat en llibertat amb càrrecs

A l'interior de la primera, hi van trobar 2.420 plantes, 21  ventiladors, sis extractors 36 fluorescents i cinc aires condicionats. Després, els agents van registrar la casa de Tossa de Mar. A dins hi van trobar 590 plantes de marihuana, 56 focus, 56 transformadors, quatre aparells d'aire condicionat, quatre extractors i nou ventiladors.

A més, els agents també van veure com els tres joves havien punxat la llum, fent connexions fraudulentes a la xarxa per poder-hi connectar tots els aparells per afavorir el creixement dels cabdells de marihuana. Per això, van detenir-los per un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts, que no tenien antecedents, van passar divendres passat a disposició  el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat provisional.