Discoteca

Ja és a Catalunya: els Mossos alerten de diversos casos de punxades en discoteques

Els Mossos han rebut cinc denúncies per fets relacionats amb punxades

L'estiu ha arribat i amb ell les ganes de sortir de festa han augmentat de manera considerable, especialment entre la gent més jove. Tanmateix, l'àmbit de l'oci nocturn pot arribar a ser perillós. Malauradament, no són poques les persones que fiquen substàncies en les begudes dels altres per fer que aquests perdin el coneixement i poder abusar-ne sexualment.

Aquestes pràctiques, malgrat que les poden patir persones de qualsevol gènere, van enfocades especialment a noies, i així s'ha demostrat amb el nou mètode que ha sorgit ara a les discoteques: les punxades. 

Imatge d'arxiu d'una discoteca, amb diverses persones amb les mans aixecades i ballant
Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació | Pixabay

Els Mossos d'Esquadra han rebut cinc denúncies per fets relacionats amb punxades en l'àmbit de l'oci. Cap d'elles s'ha relacionat amb una posterior agressió sexual de moment, però la policia ha obert una investigació. L'objectiu és aclarir quina és la substància que es punxa a les víctimes.

Demanar ajuda ràpidament és la clau

Una noia, que ha estat víctima d'aquestes punxades el passat cap de setmana a Barcelona, s'ha posat en contacte amb els Mossos d'Esquadra. A més, té previst denunciar aquest dimarts, 26 de juliol.

Aquesta noia va explicar a través d'una sèrie de publicacions a les xarxes socials que tant ella com una amiga van notar una punxada i posteriorment es van començar a trobar malament. Relaten que va anar ràpidament a la barra per demanar ajuda i que finalment van quedar-se acompanyades d'una tercera amiga. 

La portaveu dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Escudé, ha recomanat que si una persona es troba en aquesta situació el primer que faci sigui anar a un centre sanitari, ja que amb el pas de les hores es poden perdre proves i, posteriorment, presentar la denúncia si així ho decideix.

Llums policials.
Si es percep una punxada, s'ha d'anar al metge ràpidament | Catalunya Diari

Ha detallat també que des dels Mossos ja s'havia contactat amb la policia francesa quan van aparèixer els primers casos en el país veí per tal de comportar informacions al respecte.

Ara només queda veure si es tracta de fets aïllats o les punxades es tornaran un nou mètode de submissió en l'àmbit de l'oci nocturn.