Els Mossos alerten d'un nou correu fraudulent que simula ser d'Endesa

Una estafa amb què obtenen les dades de les targetes de crèdit

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova onada de correus electrònics fraudulents que simulen ser de la companyia elèctrica Endesa. Segons l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), amb aquests correus es pretén dirigir a la víctima a una pàgina falsa perquè realitzi el reemborsament de la factura a través d’una targeta bancària.

Així doncs, OCI també ha informat a través de Twitter que en cas de rebre un correu d’una empresa amb la qual tens contractada un servei i on et demanen una devolució a causa d'una mala gestió, «sospita» i «no caiguis en la temptació de fer-la efectiva». Per aquest motiu, mostren una sèrie de punts a tenir en compte per no caure en aquests tipus d’estafes.

Com funciona l'estafa?

Aquest correu fraudulent basa el seu engany a indicar a un client d'Endesa que un dels seus pagaments d'una factura s'ha realitzat dues vegades, amb la qual cosa, la companyia elèctrica procedirà a realitzar un reemborsament al compte del client, i es necessita la confirmació de l'operació a través d'un enllaç.

Imatge del correu fraudulent que simula ser d'Endesa
Imatge del correu fraudulent que simula ser d'Endesa.   | OSI

 

En entrar al correu fraudulent, ens transporta a una pàgina falsa que suplanta a la d'Endesa i on ens indica que hem d'introduir les dades de pagament, així com el cognom i el número d'identitat. 

Imatge del moment en què et demana les dades personals.
Imatge del moment en què et demana les dades personals. | OSI

 

A continuació, la pàgina en qüestió simula la passarel·la d'un pagament segur, amb l'únic objectiu d'aconseguir les dades de la targeta de crèdit. Per tant, en introduir els dígits, els ciberdelinqüents obtindran les dades de la targeta. 

Imatge del moment en què et demana les dades de la targeta de crèdit
Imatge del moment en què et demana les dades de la targeta de crèdit | OSI

 

Finalment, en l'última fase de l'engany, se simula que el pagament s'ha realitzat correctament, indicant que en un temps determinat rebrà un SMS amb una clau que també haurà d'introduir. 


Comentaris

envia el comentari