Els Mossos alerten d'una estafa que et demana la contrasenya del teu banc

Un nou cas de 'phishing' envia un correu als usuaris fent-se passar pel banc ING per demanar la contrasenya de la compta online

Un home amb dos ordinadors devant
En aquest nou cas d'estafa els lladres es fan pasar pel banc ING i demanen les dades de l'usuari | Cedida

Els Mossos han alertat d'un nou cas de 'phishing' que afecta aquesta vegada a la companyia de banc ING. Recordem que aquesta modalitat d'estafa es basa en suplantar la identitat d'una marca o empresa coneguda per enganyar a l'usuari a través d'internet i treure un benefici. En aquest cas, els afectats reben un correu d'ING demanant que s'actualitzin les dades personals entrant a l''Àrea de clients' de la seva web i seguint les indicacions.

El problema està en què el link a la web que es facilita no és al domini real d'ING sinó a un creat per suplantar la seva identitat. Així els estafadors aconsegueixen les dades personals de l'usuari i poden fer ús de la seva targeta tenint accés complet a la seva compta personal. Un cas més de 'phishing' que se suma als de les últimes setmanes, com la suplantació de la identitat de Lidl, per inscriure l'usuari en serveis de pagament premium.

Aquests casos solen suplantar la identitat de les empreses

És habitual que en casos de ‘phishing’ se suplanti la identitat de l’empresa, de tal manera que l’usuari pensi que està en la seva pàgina web i no pugui sospitar de l’estafa. També solen demanar el número de compte bancari, ja sigui per canvis a l’Agència Tributària, beneficis a la pròpia compta... En aquests casos el millor és verificar la certesa del missatge rebut contactant amb l'empresa que suposadament ho ha enviat.

Últimament el moviment del ‘phishing’ és un dels tipus d’estafa més utilitzat i amb els quals s’enganya més fàcilment a l’usuari, a part que solen ser més difícils de rastrejar. Una de les maneres més habituals de contactar amb l’usuari és a través del seu correu electrònic, obtingut a través de qualsevol acte realitzat a la xarxa i que requereixi aquesta informació. Els agents adverteixen que en cas de rebre un missatge d’una empresa coneguda al correu sense que l’usuari l’hagi facilitat, cal dubtar de la seva veracitat.

Els Mossos també han informat que en cas de ser víctima d’un ‘phishing’ el primer és bloquejar el compte bancaria que es va atorgar, per evitar que els estafadors en puguin seguir fent ús i contactar amb el banc en qüestió, per tramitar el bloqueig del compte.


Comentaris

envia el comentari