URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Els Mossos alerten d'una estafa que simula una multa per excés de velocitat

Els estafadors suplanten la DGT i envien un correu amb la sanció per robar dades i claus bancàries a les víctimes

Els Mossos han arrestat els membres de la banda, que operava a Terrassa
Els Mossos han arrestat els membres de la banda, que operava a Terrassa | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova onada d'estafes amb l'estratègia del radar. Els estafadors envien un correu electrònic, fent-se passar per Tràfic, per una suposada sanció per excés de velocitat al volant, evidentment falsa. Ho fan sota el nom de @DGTes i si caus en la trampa i cliques per veure la imatge de la presumpta infracció, seràs víctima del frau. 

En accedir a la fotografia, es descarrega directament un arxiu que permetrà als cibernautes tenir accés a totes les teves dades, contrasenyes i clau, incloses les que utilitzes per a pagar amb targeta o les del teu compte bancari. La policia catalana recorda en una publicació a Twitter que les multes sempre arriben per correu certificat, mai per mail. 

Es tracta d'un nou cas de 'pishing', estafa que consisteix a suplantar la identitat d'una empresa per tal de poder enganyar a l'usuari a través d'Internet. En aquests casos, l'enllaç que es facilita al correu no és el domini real de l'empresa en qüestió. Per comprovar que un domini és fals es pot comparar l'adreça del correu electrònic amb la real de l'entitat.

També es fan passar per treballadors d'Endesa

El passat 31 de març els Mossos alertaven d'un nou cas de 'phishing' que afecta la companyia Endesa. Així ho comunicaven a través de les xarxes socials, on demanaven precaució quan es reben missatges d'aquestes condicions i especificaven que no s'han de seguir ni clicar enllaços que et condueix a altres webs que demanin que s'introdueixin dades personals.

En el correu electrònic que reben els usuaris se'ls comunica que han estat escollits per obtenir un reemborsament d'un total de 800 euros, per la qual cosa demanen les dades personals per tal de poder fer efectiu aquest reemborsament com més aviat possible, en nom d'Endesa. D'aquesta manera els estafadors poden accedir al compte personal d'un client gràcies a les dades facilitades i, per tant, fer ús de la targeta de crèdit.


Comentaris

envia el comentari