Els Mossos anuncien el desallotjament de la 'rave' il·legal de Llinars del Vallès

Interior calcula que hi ha entre 200 i 300 persones a l'interior de la nau

Festa 'rave' de Cap d'Any a una nau abandonada de Llinars del Vallès
Interior calcula que hi ha entre 200 i 300 persones a l'interior de la nau | Twitter (@tv3)

Els Mossos d'Esquadra desallotjaran aquest dissabte la 'rave' il·legal que, des de la nit de Cap d'any, se celebra en una nau a Llinars del Vallès (Vallès Oriental). «Al llarg del dia d'avui procedirem a fer alguna actuació per donar fi a aquesta festa», ha avançat David Boneta, cap de comissaria superior de coordinació territorial dels Mossos, a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. I és que els assistents a la festa il·legal havien manifestat inicialment la intenció de quedar-s'hi fins dilluns i ara caldrà veure com reaccionen a la petició dels Mossos.

Segons la policia catalana, hi ha més de 200 vehicles al voltant de la nau coneguda com a 'Bòbila' i moltes són furgonetes on poden dormir. Des de la nit de Cap d'Any un dispositiu dels Mossos i de la policia local de Llinars ha controlat els accessos a la festa il·legal identificant les persones que en surten.

Inicialment la policia catalana no tenia intenció de desallotjar la nau, però esperen a tenir clar quina és la manera segura de dur-ho a terme, ja que volen evitar confrontaments a l'interior de la festa. De fet, aquest matí de dissabte ha estat el comissari dels Mossos d'Esquadra, David Boneta, el qual ha explicat a 'El suplement' de Catalunya Ràdio que, abans de desallotjar la festa, «cal saber quins protocols segurs hem de seguir».

La policia catalana ha assegurat aquesta tarda que entrar a la nau abandonada podria generar greuges pitjors, però ara no descarten un desallotjament si els participants de la 'rave' no marxen pel seu propi peu en les pròximes hores. Alhora, segons ha publicat TV3, el fet que no hi hagi hagut cap denúncia per part del propietari de la nau en qüestió, que l'Ajuntament no hagi fet cap petició urgent referent a això i que els fets passin en una zona aïllada provoca que la policia no consideri urgent desallotjar l'espai.

Altres festes 'rave' en anys anteriors en la mateixa nau abandonada

El dispositiu juntament amb la policia local de Llinars del Vallès es va iniciar la nit de Cap d'Any. Segons ha detallat a l'ACN l'alcalde del municipi, Martí Pujol, fa dos anys ja hi va haver una festa d'aquestes característiques per Cap d'Any i també l'any passat hi va haver un nou intent, que en aquella ocasió es va poder aturar a temps.

L'amo del restaurant 'El Collet' ha vist amb sorpresa com aquest matí el seu pàrquing era ple de cotxes dels quals s'han apuntat a la festa. La majoria dels assistents no superen la vintena d'anys, molts són francesos, però també hi ha força catalans.

No és la primera vegada que a aquesta nau s'hi fa una festa d'aquestes característiques i els veïns diuen que «n'estan farts». Reclamen a les autoritats que «actuïn» i que «posin fre» a aquestes macrofestes il·legals.


Comentaris

envia el comentari