Els Mossos assalten la casa d'un matrimoni octogenari per error

La unitat d'elit del cos policial buscava la detenció d'un dominicà relacionat amb una guerra de bandes, que vivia un pis per sota

 

Els Mossos d'Esquadra han rebentat, per error, la porta d'un matrimoni octogenari al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, en una intervenció que buscava detenir un dominicà vinculat amb una la guerra de bandes, segons 'El País'. Els fets van succeir la passada matinada a les sis, quan Antonio López i Dolores Criado van sentir uns forts copa a l'entrada de casa seva. A continuació, la porta va caure a terra i els agents va accedir a l'interior i els van amenaçar amb les pistoles. «Em pensava que m'entraven a robar», assegura amb indignació Antonio, de 88 anys. La seva parella, també de 88, va sortir quan ja havia passat la pitjor part, però també es va espantar en veure la porta trencada.

 

Una vegada conscients de l'error, els Mossos van baixar a la planta de sota, i van detenir el ciutadà dominicà, vinculat a una guerra de bandes i investigat per la seva relació amb una baralla en una discoteca de Barcelona, en què va resultar mort a trets un altre home. Després, els Mossos van enviar un metge per assegurar-se que el matrimoni es trobava bé i un agent va pujar per demanar perdó, però Antonio no es mostra disposat a perdonar. «Es poden cometre errors, però aquestes coses cal mirar-les bé», assegura indignat. Els Mossos s'han compromès a pagar tots els imperfectes i, ara per ara, l'única preocupació del matrimoni és tenir la nova porta el més aviat possible.