Els Mossos avisen d’una nova estafa que s’engloba a la tècnica del ‘phishing’

Després de les factures falses de companyies elèctriques, el nou engany es basa en un suposat regal d’un mòbil nou

Aquest és el missatge que arriba al correu electrònic
Aquest és el missatge que arriba al correu electrònic | Mossos d'Esquadra

El ‘phishing’ està més de moda que mai. Pels que encara no coneguin com funciona aquesta tècnica, són enganys dut a terme per estafadors que busquen fer-se amb les dades personals de clients i usuaris de diferents sectors. De fet, cada dia es coneixen més casos i noves pràctiques en us.

En el dia d’ahir, ‘CatalunyaDiari.cat’ es feia ressò d’una campanya que utilitza correus fraudulents en nom de l’empresa elèctrica Endesa per tal d’aconseguir informació sobre les víctimes, les quals es troben per xarxes socials.

El regal d’un Samsung Galaxy S9, el nou esquer

Doncs bé, avui els Mossos d’Esquadra han informat al seu Twitter sobre un nou tipus d’engany. Aquest cop, però, relatiu a l’adquisició d’un telèfon mòbil. Però no d’un qualsevol, sinó un Samsung Galaxy S9, el model més nou de la marca.

Tot i que l’oferta ja resulta una mica sospitosa per la seva naturalesa, hi ha gent tan innocent que és capaç de caure a la galleda de quatre potes. I per això les autoritats han decidit compartir una fotografia del correu electrònic en qüestió.

Al missatge es pot llegir el següent: «Reps un correu com aquest per dir-te que et regalen el nou model Galaxy S9 de Samsung per ser molt bon client? NO PIQUIS i no donis cap dada personal. És un #Phishing i aquest correu no l’envia #Samsung».

Així que ja ho sabeu. Si us arriba un correu d’aquest tipus i teniu alguna mena de dubte sobre la seva procedència, contacteu amb la policia. Com a alternativa, també podeu posar-vos en contacte amb la vostra companyia de mòbil, ja que si algú fa una oferta real d'aquest tipus seran ells, i ningú més.  

L’OCU adverteix de l’últim engany en cremes antiarrugues per Internet

El passat dia 6 de juny aquest mitjà es feia ressò d’un avís que va llançar l’Organització de Consumidors i Usuaris,  per informar sobre una nova estafa que corre per les xarxes. I és que diverses marques de cremes antiarrugues, que suposadament ofereixen la possibilitat d’adquirir mostres gratuïtes, acaben suposant un gran mal de cap per tots aquells que decideixen consumir aquest producte.

Així doncs, l’associació va demanar  a la Fiscalia que investigui aquest frau dut a terme per les marques Lutrevia Youth Cream, Tryvix Cream i Remuvaline, les quals ofereixen mostres gratis a canvi de pagar despeses d’enviament.

Però aquest gest tan ‘generós’ amaga un fet més fosc i maquiavèl·lic. I és que un cop els usuaris han acceptat, automàticament queden subscrits a una compra mensual obligatòria de 99 euros al mes. Aquesta subscripció es produeix sense que el client en tingui coneixement i, a més, la suposada compra mensual és ‘fantasma’: el client no rep absolutament res a canvi.


Comentaris

envia el comentari