I en ple centre de Barcelona: Els Mossos, sorpresos en plena matinada per 200 joves

Els Mossos han rebut l'avís a la una de la matinada i han multat els assistents per incomplir les mesures per la covid

Nova nit d’inconsciència a Catalunya. Unes 200 persones han estat desallotjades aquest divendres a la nit per fer 'botellón' al passeig de Lluís Companys de Barcelona, entre l'Arc de Triomf i el Parc de la Ciutadella. Poc després de les 22 hores, un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana ha fet marxar els concentrats, molts dels quals han fugit corrents per evitar ser identificats i multats, sense més incidències.

La Guàrdia Urbana va desallotjar prop de 10.000 persones de l'espai públic durant la Setmana Santa i va interposar fins a 2.497 denúncies, sobretot per no fer ús de la mascareta i no respectar les distàncies ni les restriccions de mobilitat. Entre les actuacions més destacades, el desallotjament d'unes 80 persones en una festa organitzada a la platja de la Barceloneta.

Festa il·legal en una casa al Baix Llobregat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest dissabte una festa il·legal en una casa de lloguer a Pallejà (Baix Llobregat). Segons ha informat la policia catalana, l'avís de la celebració s'ha rebut pels voltants de la una de la matinada en un habitatge turístic de la població. Els agents s'han desplaçat a l'immoble i han denunciat les 15 persones que hi havia a l'interior. Estan acusats d'incomplir diverses de les mesures restrictives per la covid-19, entre les quals no respectar el límit de reunió de sis persones màxim i dues bombolles de convivència.

Es tracta d’una pràctica cada vegada més estesa a Catalunya i arreu de l’Estat espanyol. Davant la impossibilitat normativa d’obrir les discoteques i bars nocturns, centenars de grups de joves s’apleguen en cases augmentant exponencialment el risc de contraure la Covid-19. Els Mossos ja han actuat contra diverses d’aquestes festes il·legals a Catalunya al llarg d’aquesta pandèmia.


Comentaris

envia el comentari