Els Mossos blinden la zona de l'Auditori de Barcelona per l'arribada del rei

La seva arribada està prevista per les 12 hores d'aquest dilluns
Els Mossos, a l'espai de l'Auditori on anirà el rei Felip
Els Mossos, a l'espai de l'Auditori on anirà el rei Felip | CatalunyaDiari.cat

Aquest dilluns 9 d'abril, el rei Felip VI torna a Barcelona per participar en l'entrega de despatxos dels nous jutges de l'Escola Judicial de la ciutat comtal. L'acte està previst per les 12.00 hores, però des de les deu hores del matí els Mossos d'Esquadra ja han començat a blindar la zona per evitar possibles incidents. 

 

Tal com es pot veure a les imatges, hi ha una important presència d'agents de la policia, així com de furgonetes BRIMO al voltant de l'Auditori. Cal dir que els Comitès de Defensa de la República (CDRs) han convocat per a les 11.00 hores una concentració per «rebre» el monarca espanyol al pont de Marina. 

 

Furgonetes dels Mossos d'Esquadra que blinden la zona
Furgonetes BRIMO dels Mossos d'Esquadra que blinden la zona de l'Auditori de Barcelona | CatalunyaDiari.cat
 
 
Imatge de l'operatiu
Imatge de l'important operatiu dels Mossos d'Esquadra amb motiu de la visita del rei Felip VI| CatalunyaDiari.cat

 

Durant aquesta nova visita del rei Felip VI a Catalunya, el rei estarà acompanyat pel ministre de Justícia, Rafael Català, pel president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes i pel fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Meglar.

 

A més, també participaran el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, la directora de l'Escola Judicial, Gema Espinosa, el director del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i altres presidents dels TSJ d'arreu del país. Cal dir que l'acte no comptarà amb la presència de l'alcaldessa Ada Colau, ni tampoc el president del Parlament, Roger Torrent o el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. 

 

La policia ha blindat la zona per evitar incidents
La policia ha blindat la zona per evitar incidents | CatalunyaDiari.cat

 

Alumnes de l'ESMUC han sortit a protestar
Alumnes de l'ESMUC han sortit a protestar | CatalunyaDiari.cat

 

Protesta dels alumnes de l'ESMUC
Protesta dels alumnes de l'ESMUC | catalunyadiari.cat

 

Finalment, els Mossos han desallotjat els alumnes
Finalment, els Mossos han desallotjat els alumnes | CatalunyaDiari.cat

 

 

L'última visita, marcada per la tensió

Cal dir que l'última visita del monarca espanyol a Catalunya va ser amb motiu del Congrés Mundial del Mòbil, i va estar marcada per les protestes i la tensió,amb diversos ferits i una persona detinguda. El monarca, que no va ser rebut pel president Roger Torrent ni l'alcaldessa Ada Colau, va participar en el sopar inaugural, on va pronunciar un discurs a favor de la «cooperació institucional».Comentaris

envia el comentari