Els Mossos troben a Argentona el cadàver d'un narco assassinat l'any 2017

L'home va desapareixer l'estiu de l'any passat i la policia creu que va ser mort per membres de la banda de la qual formava part | Hi ha tres detinguts pels fets; dos homes i una dona, la seva exparella

Imatge del lloc on els Mossos sospiten que es podria trobar el cos
Imatge del lloc on els Mossos sospiten que es podria trobar el cos | Guillem RS

 

Els Mossos d'Esquadra, agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), van trobar ahir al punt de les 00:15 hores el cos d'un narco assassinat l'any 2017 i enterrat a la nau del carrer de Molí. Avui a primera hora seguirà l’excavació i, en aquest sentit, també cal destacar que hi ha tres detinguts pels fets; dos homes i una dona, la seva exparella. Els Mossos d'altra banda, van iniciar a primera hora del passat divendres, 28 de setembre, un operatiu en diversos municipis del Baix Llobregat, dels Vallesos i del Maresme contra una organització criminal que es dedica al conreu i a la comercialització de marihuana a gran escala. Segons van confirmar els Mossos d'Esquadra, l'operatiu està en marxa i es van practicar algunes detencions, tot i que encara no s'ha facilitat el nombre exacte de persones que han quedat sota custòdia policial. En col·laboració amb agents d'ordre públic, la policia ha irromput a diverses naus industrials per portar a terme l'operació, escorcollar-les i poder fer les detencions que es tenien previstes.

La policia catalana ha confirmat a CatalunyaDiari que la investigació es va iniciar arran de la desaparició d'una persona durant l'estiu de l'any 2017 a la Roca del Vallès. L'home, vinculat a la banda que s'ha desarticulat avui i de nacionalitat estrangera, va ser assassinat i enterrat en una nau d'Argentona, al Maresme. Durant l'operació d'avui la policia ha detingut també als presumptes autors materials de l'assassinat de fa més d'un any. Segons les investigacions dels agents de la DIC, els homes que van matar aquesta persona la van enterrar en una nau que tenien controlada i des d'on també es dedicaven al conreu de marihuana.

Mort i enterrat en una nau d'Argentona

La policia, durant la investigació, que van iniciar quan van tenir clar que no era una desaparició voluntària, van poder confirmar que alguns dels membres de la banda havien parlat entre ells de la necessitat d'amarga el cadàver. Agents de diverses unitats s'han desplaçat fins aquesta nau d'Argentona per poder-la regirar de dalt a baix per trobar restes de l'home. El carrer està completament tallat per l'ARRO dels Mossos i a l'interior de la nau hi ha agents de la DIC, de la científica i també tècnics de l'empresa Falcon, que treballaran amb el georadar per localitzar la víctima.

Un dels detinguts, sortint del cotxe policial, per participar en l'escorcoll de la nau industrial.
Un dels detinguts, sortint del cotxe policial, per participar en l'escorcoll de la nau industrial. | Guillem RS

 

La policia creu que tot i que en tenien la intenció, encara no l'havien mogut del lloc on el van enterrar després de matar-lo. Amb les restes del cos de l'antic col·laborador de la banda, si els Mossos l'acaben trobant, es podrà resoldre també el seu assassinat. A les dues de la tarda, quan ha arribat a lloc la secretària judicial, s'ha iniciat l'escorcoll de la nau del carrer del Molí, l'antiga seu de l'empresa Alsina. En l'escorcoll hi participen dos dels detinguts durant el matí. A l'interior de la nau també s'hi ha trobat una plantació. Diversos veïns del carrer del Molí d'Argentona han explicat a CatalunyaDiari que no havien vist entrar i sortir gent de la nau els darrers mesos i que si ho havien fet, ho havien fet de nit i sense generar ni sorolls ni problemes. 

De manera paral·lela als altres municipis —la Roca, Vallirana, Premià, Barcelona, entre d'altres— els agents també estan intervenint grans quantitats de drogues en naus industrials que la banda feia servir per conrear i vendre al mercat negre. Segons han informat fonts dels Mossos, es preveu que l'operatiu policial s'allargui durant tot el dia pel gran nombre d'escorcolls que s'han de fer. La policia catalana també ha explicat que el jutge que està portant la investigació n'ha decretat el secret de sumari.


Comentaris

envia el comentari