YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els Mossos busquen l'home que va reunir-se amb Younes Abouyaqoub el matí del 17-A

Es tracta d'un home de 40 anys que va trobar-se amb Abouyaqoub i un altre terrorista a Ripoll i van pujar junts en una furgoneta llogada

Younes Abouyaaqoub, el matí de l'atemptat, entrant en una oficina amb càmeres de seguretat.
Younes Abouyaaqoub, el matí de l'atemptat, entrant en una oficina amb càmeres de seguretat. | CatalunyaDiari.cat

Un home d’uns 40 anys i d'origen marroquí era amb Younes Abouyaqoub i Mohamed Hichami el matí del 17-A a Ripoll, el dia dels atemptats de Barcelona i de Cambrils, segons va explicar una testimoni als Mossos d'Esquadra i ara la policia catalana busca saber qui era i si va tenir algun paper important en els atacs de la tarda.

La dona que va explicar als Mossos que havia vist els dos terroristes amb aquest home quan era en una pastisseria de Ripoll esmorzant amb un amic i va veure Abouyaqoub i Hichami parlant-hi al costat de la furgoneta llogada i apunta que possiblement va pujar amb ells al vehicle. En un informe que consta al sumari amb data del mes de març i que s'inclou en el sumari del cas, els Mossos manifesten que aquesta figura és de «gran importància» per a la investigació i volen determinar si va col·laborar en els atacs de Barcelona i de Cambrils. 

El mateix que tenia relació amb Es-Satty?

Els Mossos volen saber si l’«home canós», tal com el va descriure la testimoni, és el mateix que, junt amb l’imam Es-Satty, l’autor intel·lectual dels atemptats, va entrar en un pis que tenien llogat i on van guardar material a Ripoll abans d’anar cap Alcanar. Altres testimonis asseguren que l'home que lliga amb aquesta descripció va entrar diverses vegades amb l’imam en aquest pis. 

Altres testimonis, però, també van assegurar que l’home que acompanyava l’imam al pis no se l’havia tornat a veure més, però la declaració de la testimoni de la pastisseria va tornar a obrir totes les possibilitats. Saber qui era, què feia amb Es-Satty i què va fer a Ripoll el matí del 17 d’agost, quan ja se sabia que havia explotat el xalet d’Alcanar i que l’imam era sota les runes, és un dels interrogats que queden per resoldre als investigadors.

Els Mossos volen saber qui és

Els Mossos no tenen massa informació sobre aquest home. Uns 40 anys, «canós», que va pujar a una furgoneta semblant a la que van fer servir els terroristes a Barcelona i que feia anys havia treballat en una parada del mercat del municipi. Els Mossos van demanar autorització al jutge per aconseguir noves imatges del venedor del mercat per poder comprovar amb les fotos que tenen de les persones que entraven i sortien del pis d’Es-Satty. Ara per ara és l’única persona que no s’ha pogut identificar de la cèdula terrorista de Ripoll.


Comentaris

envia el comentari