URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Els Mossos busquen l’arma del crim de Susqueda amb un georradar

El proper 24 de febrer es compliran 6 mesos d'un succés que va commocionar Catalunya
La comitiva judicial al pantà de Susqueda aquest 26 de setembre del 2017 | CatalunyaDiari.cat

 

Gairebé sis mesos d’un crim que va consternar Catalunya. El pròxim 24 de febrer es compliran sis mesos des de l'última vegada que els veïns van veure Paula Mas Pruna i Marc Hernández López.

 

Ambdós joves, veïns del Maresme de 21 i 23 anys, van ser assassinats al Pantà de Susqueda i els seus cossos van ser submergits a l’interior de la presa. Des d’aleshores, es va vincular des d’Igor ‘El Rus’ a molts altres sospitosos amb la troballa, però cap de les proves que van aportar aquests van resultar conclusives.

 

Mig any després, doncs, els Mossos d’Esquadra continuen abordant la recerca, tot i que a hores d’ara, resten encara a l’espera de noves informacions. Això sí, l'última aposta del cos policial podria fer entrar en una fase conclusiva: l’activació d’un georadar.

 

Un georradar, l’esperança dels Mossos

No hi ha setmana que els Mossos d'Esquadra no s'acostin fins a l'embassament. Segons reporta ‘La Vanguardia’, la Universitat de Barcelona ha prestat un georradar als Mossos d’Esquadra amb la intenció que aquests arribin a proves definitives.

 

Més que res, però, segons reporta el mitjà citat anteriorment, el cos policial català hauria demanat l’artefacte citat amb la intenció de buscar l'arma del crim o algun ‘casquet’ de les bales que van acabar amb la vida de la parella.

 

La imatge que els Mossos van compartir dels joves desapareguts a Susqueda | Cedida

 

 

Tot i això, l’activació del darrer pla no ha tancat encara cap de les hipòtesis i la investigació sobre la mort dels dos joves del Maresme segueix viva.

 

«S’ha criminalitzat el municipi, la gent té por de venir»

És la taxativa declaració de l’alcaldessa de la població, Eva Viñolas. Aquesta de fet, va explicar que el crim —sumat a la instal·lació d’unes tanques que evitaven fer ‘puenting’ i esports de risc a la presa en qüestió— havia disminuït ostensiblement l’afluència de turistes a la zona.

 

«S'ha criminalitzat tot el municipi i la gent té por de venir», va recordar l’alcaldessa a principis d’octubre passat, reconeixent que el crim havia passat factura a la població.