Els Mossos carreguen contra els metges a les portes del Parlament

El col·lectiu de treballadors públic reclama millores laborals, i la dimissió de la secretària de Sanitat, Laura Pelay

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dimecres, 28 de novembre, contra els metges que protestaven a les portes del Parlament de Catalunya, en el marc de la vaga que tenen pensat fer tota aquesta setmana, per reclamar millores laborals. En concret, al voltant de mil manifestants s'han desplaçat fins a la seu del legislatiu català, per demanar més atenció per a la sanitat pública, i reclamar al Govern que destini més recursos econòmics per al sector, així com més temps per atendre cada pacient. 

Imatge del grup de metges que protestaven a les portes del Parlament aquest dimecres
Imatge del grup de metges que protestaven a les portes del Parlament aquest dimecres | Guillem RS

Armats amb xiulets i bates blanques, els treballadors públics han tornat a exigir la dimissió de la secretària de Salut, Laura Pelay, i també li han demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que «posi ordre». A més, també han entonat consignes com «Som sanitat i volem qualitat», «Menys corbates i més bates», «Conveni Siscat és paper mullat»«Volem més temps pels nostres pacients».  

Després d'aquesta primera càrrega, els Mossos també han carregat contra un grup de Bombers, que també han arribat fins al Parlament per reclamar millores laborals. En aquest cas, tot ha acabat amb un manifestant detingut per la policia. El bomber finalment ha quedat en llibertat imputat per un delicte d'atemptat contra l'autoritat per haver agredit, segons els Mossos, un agent de la BRIMO d'un cop de peu. Els representants dels Bombers han explicat que la policia ha tingut durant més d'una hora el bomber emmanillat, a terra i de panxa a terra.

Principi d'acord per posar fi a la vaga

Amb tot, cal dir que després de dues jornades d'intenses negociacions entre els representants dels manifestants i el departament de Salut, segons ha avançat TV3 a mig matí s'ha pogut arribar a un principi d'acord. En concret, aquest inclouria un mínim de 28 visites diàries per part dels metges, i el cobrament per separat de les visites que es facin de forma voluntària a partir d'aquesta xifra. 

En definitiva, aquest acord, si finalment es confirma, suposaria la desconvocatòria de la vaga del personal de l'assistència primària. Ara bé, encara s'haurà de tractar a la reunió que celebraran aquesta mateixa tarda el sindicat Metges de Catalunya i les autoritats sanitàries. 


Comentaris

envia el comentari