Plantació de marihuana

Els Mossos creuen que la llei facilita el tràfic de marihuana

Provoca grans beneficis econòmics i el càstig penal és lleu

Segons informen els Mossos d'Esquadra, el tràfic de marihuana s'ha incrementat de manera «exponencial», sobretot a la costa mediterrània on s'ha començat a produir i exportar marihuana cap a la resta d'Europa. Tot això per culpa dels grans beneficis econòmics que provoca i al càstig penal tan lleu que hi ha al nostre país.

El cap de l'àrea d'Investigació Criminal dels Mossos, Rafael Comes, ha explicat que «hi ha unes condicions legals que faciliten el tràfic de marihuana, perquè la penalitat és molt baixa en considerar-se una droga tova, i perquè és una finestra d'oportunitat des del punt de vista econòmic, ja que reporta molts beneficis en poc temps».

La condemna és molt més baixa que en el tràfic d'altres substàncies estupefaents

El comissari creu que les xarxes internacionals de crim organitzant estan captant delinqüents menors de la costa mediterrània per introduir-se en la producció de marihuana i distribuir-la a l'est o al nord d'Europa, on té un preu molt elevat. A més, apunta que es tracta d'un «negoci lucratiu» on les xarxes assumeixen el risc del càstig penal, en exposar-se a una condemna d'entre dos i quatre d'anys de presó, més baixa que en el tràfic d'altres substàncies estupefaents, com ara la cocaïna o l'heroïna.

També ha volgut destacar l'eficient producció d'una planta d'aquesta substància, ja que una plantació 'indoor' es pot produir cada tres mesos, la qual cosa atorga la possibilitat d'obtenir grans beneficis en poc temps. Davant d'aquesta situació, Comes ha reconegut que el tràfic de marihuana és un tema que «ocupa i preocupa» la policia catalana.

També et pot interessar...