Els Mossos d'Esquadra van identificar l'escenari del crim de Susqueda gràcies al soroll dels trets

La policia es va posar al lloc de tres testimonis clau per aconseguir-ho
Marc i Paula van desaparèixer l'estiu passat al pantà de Susqueda
Marc i Paula van desaparèixer l'estiu passat al pantà de Susqueda | Cedida

No fa falta tenir coneixements en criminologia per saber que, si es vol resoldre un cas, és essencial tenir clar l'escenari del suposat crim. L'estiu passat, dos joves de 23 i 21 anys van desaparèixer aparentment sense deixar cap rastre,quan es dirigien al pantà de Susqueda per fer una excursió amb caiac.Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar els cadàvers de Marc i Paula a les aigües del pantà, amb clars signes de violència. 

 

Per ara, la policia continua treballant per resoldre el cas, però ja tenen localitzat, com a mínim, el punt exacte on van matar els dos excursionistes. No ha estat fàcil, però segons informa 'El Español', els mossos ho han aconseguit gràcies a la ressonància dels trets que es van sentir la nit que van desaparèixer. 

Una tràgica desaparició

Recordem que la tràgica història va començar el 24 d'agost de l'any passat, quan Marc i Paula, van desaparèixer als voltants del pantà de Susqueda, on tenien previst passar uns dies i realitzar excursions amb el seu caiac. Com que no havien rebut cap notícia dels dos, les seves famílies es van posar en contacte amb la policia.

 

En un primer moment, les autoritats van especular amb la possibilitat que es tractés d'una fuga voluntària, però pocs dies després van localitzar el caiac i el seu Opel Zafira de color blau, que algú havia intentat enfonsar a les aigües del pantà amb pedres. Finalment, el 26 de setembre, i després d'una intensa cerca, els cossos dels joves van aparèixer, amb les mans lligades i també amb pedres,en un intent d'enfonsar-los al pantà. 

 

La comitiva judicial al pantà de Susqueda el 26 de setembre del 2017
La comitiva judicial al pantà de Susqueda el 26 de setembre del 2017 | CatalunyaDiari.cat

 

Amb tot, encara faltava saber quin era el lloc del crim, una tasca gens fàcil tenint en compte les dimensions del pantà. El que sí que se sabia, després de l'anàlisi forense, és que els cossos presentaven ferides de bala, que encaixaven amb el model Parabellum de 9 mil·límetres, utilitzar en armes curtes. 

El soroll dels trets, essencial per identificar l'escenari del crim

Les marques de trets van donar pas a una intensa investigació, pels pocs indicis que hi havia, ja que ni els objectes ni els cossos van poder confirmar la identitat dels assassins.L'única solució que tenia la policia era centrar-se en els trets, que els pocs veïns de la zona van reconèixer haver sentit la nit de la desaparició. És per això que es va sospitar quer els assassins podrien ser caçadors furtius, que ja havien protagonitzat alguns conflictes amb la policia a la zona.

 

La dada fonamental per poder identificar el lloc de l'assassinat va ser, però, el soroll dels trets, que tres testimonis clau van sentir en la mateixa direcció, sense poder determinar, naturalment, el lloc de procedència.Els testimonis no estaven en el mateix lloc quan van sentir els trets, i és per això que els agents de la policia es van col·locar en els mateixos punts, i després d'algunes proves van determinar que el lloc del crim era un barranc conegut com la font del Borni.

 

Després de recuperar els cossos, la policica necessitava saber on es va produir el crim
Després de recuperar els cossos, la policia necessitava saber on es va produir el crim | EFE

 

El soroll dels drets era exactament igual que el de la nit en qüestió, la prova definitiva que va confirmar que aquell era el lloc dels fets. Una vegada localitzat el lloc dels fets, els Mossos van continuar amb les investigacions. Per ara, no hi ha més notícies, peròuna de les principals hipòtesis és que l'arma del crim estigui en un punt molt profund del pantà. Si els investigadors l'aconsegueixen recuperar, podria tractar-se de la prova definitiva per descobrir els autors del crim.  Comentaris

envia el comentari